Acasă Actualitate Sănătate cu cip, din 2011

Sănătate cu cip, din 2011

DISTRIBUIȚI

Din 2011, fiecare timişorean asigurat medical, cu vârsta de peste 18 ani, va trebui să deţină un card de sănătate cu cip, unde îşi va exprima acceptul pentru prelevarea propriilor organe, ţesuturi şi celule, după ce el va muri. Măsura este valabilă la nivel naţional. Totuşi, există medici şi mulţi deputaţi care se opun acestei prevederi. Ei susţin că prelevarea de organe şi aşa fragilă din România va fi dată peste cap, fiindcă oamenii nu îşi vor da acordul încă din timpul vieţii, să li se ia organele.

Nu ai card, plăteşti!

Conform legii, acceptul va fi dat prin act notarial de consimţământ pentru prelevare sau înscrierea în Registrul naţional al donatorilor de organe, ţesuturi şi celule. Accesul la această informaţie a personalului medical va fi stabilit tot prin lege. Pe cip-ul cardului de sănătate vor mai fi înregistrate diagnosticele medicale cu risc vital şi bolile cronice. Cardul naţional va fi un document care va deveni obligatoriu pentru fiecare asigurat din România ce doreşte să acceseze servicii medicale în unităţile sanitare din reţeaua publică, dar şi pentru medicii din sistem care vor primi, la rândul lor, un card medical profesional. Cardul va cuprinde unele informaţii minime despre cetăţean, precum: datele de identitate şi codul numeric personal ale asiguratului; cod unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate sau numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate şi grupa sanguină şi Rh. Cardul profesional al medicului va fi utilizat în acelaşi timp cu cel al pacientului, pentru ca acesta din urmă să poată beneficia de servicii medicale. Toţi medicii din sistem vor primi un astfel de card, acesta va fi un fel de card de control, va fi cheia de acces în sistemul informatizat. Nu se va putea efectua niciun serviciu medical dacă nu există cele două carduri în acelaşi timp introduse în sistem. Neprezentarea cardului conduce la acordarea serviciilor medicale contra cost, cu excepţia serviciilor de urgenţă.

Noua Ordine Mondială a Satanei – 666

Autorităţile medicale susţin că prin acest proiect se face primul pas spre informatizarea sistemului medical care va conduce la disciplină financiară şi medicală. Sistemele informatice sunt mult mai sigure decât cele în care se folosesc documente scrise, pe hârtie. Dacă în prezent hârtiile se plimbă de la instituţie la alta şi pot fi accesate şi citite de oricine, în sistemul informatic, doar pacientul şi medicul au acces la informaţii, iar dacă datele vor fi publice, autorităţile vor avea posibilitatea să cunoască cine le-a divulgat, ceea ce este foarte greu de probat în acest moment. Cardul va fi livrat prin poştă, la domiciliul fiecărui asigurat. Implementarea procesului de introducere a cardului naţional de sănătate va începe din luna ianuarie 2011, iar primele carduri vor fi primite de asiguraţi în al doilea semestru din 2011. Există voci care susţin că paşaportul cu cip şi cardul de sănătate cu cip vor fi unite în Cardul unic cu cip care în final va duce la Noua Ordine Mondială a Satanei 666. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Comentarii

comentarii