Acasă Actualitate Soluțiile propuse de medicul Virgil Musta pentru a evita ca bolnavii în...

Soluțiile propuse de medicul Virgil Musta pentru a evita ca bolnavii în stare gravă să nu poată beneficia de oxigen în spitale

461
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, vorbește despre două soluții prin care se poate evita riscul ca bolnavii de COVID-19 în stare gravă să nu mai poată beneficia de oxigen în spitale.

Potrivit medicului, prima soluție este aceea de a avea un număr cât mai mic de noi infectări și, automat, un număr în scădere de forme grave. Acest lucru presupune respectarea în continuare, dar cu strictețe, a regulilor de protecție: purtarea măștii, distanțarea și igiena mâinilor: ”Nimic nou aici, doar să nu lăsați încă garda jos în niciun moment! Cu toate neplăcerile foarte frustrante pentru oricare dintre noi, rămâne soluția cea mai bună, împreună cu vaccinarea, pentru a evita ceva care poate deveni un coșmar”.

A doua soluție presupune ca cei care au simptome să se testeze pentru a depista din timp boala, să țină permanent legătura cu medicul de familie, iar dacă simptomele evoluează să meargă cât mai repede la spital pentru o evaluare: ”Acest lucru, făcut la timp, vă poate salva viața! Evaluarea nu presupune internare în spital, se sună la 112, veți merge la spital și vi se va face o evaluare ce constă în analize de sânge specifice și alte investigații din care se va vedea nivelul de afectare a plămânilor, afectarea altor organe etc. După această evaluare, dacă starea nu e foarte gravă, veți merge înapoi acasă în aceeași zi, după cca 1-2 ore, dar veți ști . Ideal este ca această evaluare să fie făcută în jurul zilei a 5-a de boală (de la debutul simptomelor)”.

 

Comentarii

comentarii