Acasă Politica Sorin Grindeanu cere demisia prefectului Zoltan Nemeth. „Noua politică a USR se...

Sorin Grindeanu cere demisia prefectului Zoltan Nemeth. „Noua politică a USR se dovedește un fel de comunism fardat grosolan”

1871
DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu, deputat PSD Timiș, cere demisia prefectului Zoltan Nemeth și a șefei sale de cabinet, după ce raportul Corpului de Control al ministrului de Interne arată că și aceștia au fost implicați, mai mult sau mai puțin legal, în „descinderea” pusă la cale de Ana Munteanu pe 20 martie. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul prim-ministru consideră că atitudinea consilierei locale și a prefectului fac parte din „principiile” sugerate până acum de USR-PLUS, de „comunism fardat grosolan”, după cum sugerează social-democratul.

„Politica de tip userist, în care primează «principii» precum delațiunea, dictatul sau spartul ușii cu ranga este noua plagă socială care afectează România. La Timișoara, consilierul local USR-PLUS Ana Munteanu a organizat un fel de flagrant la un restaurant, folosind resurse publice, fapt scandalos, dovedit acum de raportul Corpului de Control al ministrului de Interne. Mai grav este că, potrivit documentului, inclusiv prefectul de Timiș s-a implicat activ în acele descinderi, a dat telefoane și chiar și-a trimis oameni de încredere drept «turnători de serviciu», deși nu aveau atribuții în acest sens”, începe Grindeanu.

Acesta consideră că fapta constituie „nu doar circ” ci „demers ilegal” și, drept consecință, cere demisia prefectului, a angajatei prefecturii „trimise sub acoperire” și a celorlalți vinovați. „Demisia prefectului, a șefei de cabinet și a celor vinovați nu trebuie să se lase așteptate. Normalitatea poate reîncepe cu aceste demisii! Nu mai înghite nimeni «pedepse» închipuite, precum suspendarea consilierului local Ana Munteanu!”, scrie pesedistul.

În final, Sorin Grindeanu pune fapta Anei Munteanu pe aceeași treaptă cu cele ale ministrului Cătălin Drulă, care susține dărâmarea magazinelor din stațiile de metrou bucureștene, și ale deputatului Iulian Bulai, care ar fi spus că moralitatea este mai importantă decât legalitatea. Acesta dă asigurări că, în calitate de deputat, va încerca să prevină alte fapte asemănătoare cu ale consilieri locale.

„Voi face toate demersurile instituționale ca deputat de Timiș să nu se mai repete genul acesta de atac nepermis la societatea din Timisoara. Mai ales că, din păcate, exemplul de aici nu este singular! Ministrul Drulă aplaudă spargerea magazinelor de la metrou cu ranga, iar deputatul Bulai statuează în Parlament că moralitatea e mai importantă decât legalitatea. Concluzia este clară: noua politică a USR se dovedește un fel de comunism fardat grosolan, cu voce stridentă – a la Clotilde – care vrea să ne bage pe gât că are dreptate cine țipă mai tare”, își încheie Sorin Grindeanu postarea.

Comentarii

comentarii