Acasă Actualitate Specialiștii de la USV vor preparate furajere pentru a îmbunătăți performanța vacilor...

Specialiștii de la USV vor preparate furajere pentru a îmbunătăți performanța vacilor de lapte

DISTRIBUIȚI

Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara a fost gazda workshop-ului cu titlul „Aspecte privind producerea și utilizarea unui preparat furajer destinat îmbunătățirii performanțelor vacilor de lapte”.

Evenimentul și-a propus să disemineze rezultatele obținute în cadrul proiectului intitulat „PREPARAT FURAJER INOVATIV DESTINAT ÎMBUNĂTĂTIRII PERFORMANTELOR PRODUCTIVE, DE REPRODUCERE, A CALITĂȚII PRODUSELOR LACTATE ȘI REDUCEREA POLUĂRII MEDIULUI ÎN FERMELE DE VACI” finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Sub-măsura 16.1 Sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse în sectorul agricol, coordonat de Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, responsabil de proiect, prof dr. ing. Lavinia Ștef.

Participanții la eveniment au fost crescători de vaci de lapte din cadrul Asociației de creștere a bovinelor Narcisa, cadre didactice și studenți ai universității, precum și reprezentanți ai S.C. Canamar SRL și SC Rogera SRL, în calitate de parteneri ai proiectului.

”Mulțumim tuturor participanților și în special partenerilor acestui proiect. Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere, Timișoara, AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Asociația de creștere a bovinelor Narcisa, SC Canamar SRL, SC Rogera SR”, este mesajul organizatorilor.

Comentarii

comentarii