Acasă Actualitate Specialiștii primarului au găsit un nou amplasament pentru fântâna cântătoare de 4...

Specialiștii primarului au găsit un nou amplasament pentru fântâna cântătoare de 4 milioane de euro

2179
DISTRIBUIȚI

Promisă încă din campania electorală din 2012, fântâna cântătoare din Timișoara este un proiect la care primarul nu vrea să renunțe. Deși va secătui bugetul orașului cu 4 milioane de euro, bani cu care s-ar putea construi un spital sau o școală, fântâna a devenit o adevărată obsesie a edilului Timișoarei. După ce a eșuat cu ideea de amplasare a fântânii pe Canalul Bega, pentru că nu avea loc vaporașele să navigheze, a fost lansată varianta de amplasare în Parcul Botanic. Cu toate că mii de timișoreni au semnat o petițe împotriva acestei idei, primarul a declarat că nu-l interesează părerea altora și va face așa cu vrea el. Însă nu i-a prea mers. În perimetrul ales din Parcul Botanic au fost descoperite vestigii arheologice are ar fi putut să întârzie proiectul grandoman al primarului cu luni sau chiar ani. Așa că, ultima variantă lansată de primar a fost că ”se caută o locație potrivită pentru fântâna cântătoare”.

Așa că primarul și-a trimis specialiștii pe teren pentru a căuta un loc potrivit. Și, l-au găsit. În Parcul Rozelor. Specialiștii de la Societatea de Drumuri Municipale au început acum câteva zile, discret, să facă și măsurători pe teren. Zona aleasă este denumită de cei din zonă ”groapa”, fiind situată lângă terenurile de tenis.

Amplasarea fântânii cântătoare în această zonă ar putea avea un impact uriaș. Dacă pe lângă ”creațiile” muzicale ale primarului (ale căror zeci de mii de vizualizări pe Facebook le fac potrivite pentru acest obiectiv) fântâna va ”cânta” și manele locuitorii din zonă ar fi în delir. Eventualii turiști vor fi atrași de lumini și gălăgie ca niște muște în plasa de paianjen, în care le vor rămâne portofele. Și, chiar dacă nu va fi vizibilă din ”cabinetul nr. 1” al primărie, dacă se vor tăia câțiva copaci, splendoarea cântătoare va putea fi admirată din sala de consiliu.  

Comentarii

comentarii