Acasă Actualitate Specializarea „Nutriţie şi Dietetică”, în cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină...

Specializarea „Nutriţie şi Dietetică”, în cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG Arad

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad prezintă oferta educaţională pentru specializarea „Nutriţie şi dietetică” – la nivel licenţă, formă de învăţământ zi, cu durata de 3 ani, 180 credite ECTS, specializare autorizată din anul universitar 2010-2011. Procesul educativ formativ la specializarea „Nutriţie şi dietetică” este determinat de necesitatea de formare a resursei umane în domenii existente deja în Uniunea Europeană. Specialiştii licenţiaţi în domeniul nutriţiei şi dieteticii îşi pot desfăşura activitatea în sistemul sanitar, în industria alimentară (prin asigurarea serviciilor de analiză şi control a calităţii alimentelor), în alte instituţii. Specializarea  „Nutriţie şi dietetică” are ca scop pregătirea unor specialişti cu înaltă calificare într-un domeniu deficitar în România, dar imperativ cerut de piaţa muncii, care se înscrie în dorinţa de adaptare continuă a învăţământului superior la evoluţiile economice şi sociale. Obiectivul primordial al specializării de „Nutriţie şi Dietetică” este de a forma specialişti cu calificare superioară în oferirea de servicii de sănătate. Scopul acestor servicii este de a preveni şi trata prin dietă, adresându-se atât populaţiei sănătoase (rolul profilaxiei fiind unanim recunoscut, ca şi consecinţele acesteia pe plan social şi economic), cât şi celei bolnave (specialistul nutriţionist având un rol important, care este complementar celui al medicului sau farmacistului). Specialistul format va avea un aport esenţial în asigurarea calităţii alimentului, în acţiunea de profilaxie a unor boli ale societăţii moderne a căror incidenţă a crescut îngrijorător, în directă relaţie cu modul de alimentaţie şi stilul de viaţă.
Absolvenţii specializării „Nutriţie şi Dietetică” se vor numi – Nutriţionişti dieteticieni, activitatea lor desfăşurându-se la nivelul sistemului sanitar (în spitale, cabinete medicale etc.), în industria alimentară (prin asigurarea serviciilor de analiză şi control a calităţii alimentelor), în administraţia locală şi în instituţii.
 

Comentarii

comentarii