Acasă Actualitate Spital de campanie la CRAF Timișoara, în cadrul campania medicale „Împreună pentru...

Spital de campanie la CRAF Timișoara, în cadrul campania medicale „Împreună pentru oameni. Luminează orașul prin bine”

DISTRIBUIȚI

Campania medicală „Împreună pentru oameni. Liminează orașul prin bine” este inițiată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, se derulează, în perioada 29‒31 octombrie și are un succes extraordinar în rândul cetățenilor. A debutat cu un spital de campanie amenajat la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT), bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22.

Numai în a doua zi au fost efectuate 497 consultații gratuite programate și aproape 100 consultaţii suplimentare la pacienţii programați, dar la care au fost descoperite afecțiuni de care nu ştiau.

Peste 100 medici cu experiențã, psihologi, nutriționişti, ecografisti, kinetoterapeuți şi alți specialiṣti oferă consultații pentru toate persoanele care au nevoie. Nu toate specialitătile au putut fi puse pe afiș (endocrinologie, proctologie etc). Programările se fac prin telefon sau pe net (on line).

O parte consistentă a echipei de voluntari este formată din adventiști practicanți, creștini care au adoptat un stil de viață sănătos, în armonie cu natura, cu legile ei și cu ultimele descoperiri științifice.

”Ne dorim o viață liberă de dependențe, facem o prioritate zilnică din rugăciune și din studiul Bibliei și, la sfârșitul fiecărei săptămâni, ne rezervăm o zi completă de sărbătoare și odihnă. Îndrăgim voluntariatul și găsim sens în a dărui celor în nevoie”, este mesajul creștinilor voluntari.

Teama de a merge la medic reprezenta deja o realitate prepandemică a societății, însă ultimii trei ani au acutizat puternic problema.

Mulți români nu au timp, nu au bani și nu au curaj să afle ce îi doare. De aceea Biserica Adventistă a dorit să ofere servicii medicale gratuite în spații create special în colaborare cu partenerii și sponsorii. Evenimentul este unul de educație și prevenție. Este o campanie de screening gratuit atât doamnelor, cât și domnilor.

Campania „Împreună pentru oameni ‒ Luminează orașul prin bine”, inițiată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, are ca scop oferirea de servicii și evenimente gratuite în domeniile medical, social și educațional.

În cadrul campaniei, 100 de medici sprijiniți de 50 de asistente medicale și studenți la Medicină desfășoară activitatea în 30 de cabinete. Cei înscriși pe site-ul www.impreunapentruoameni.ro beneficiază în limita locurilor disponibile, de consultații gratuite, acoperind 25 de specialități, printre care amintim: cardiologie, chirurgie, dermatologie,  ecografie abdominală, eco Doppler, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, medicină internă, medicină generală, neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, ORL, ortopedie, pediatrie, pneumologie, psihiatrie, stomatologie, screening mamar, urologie etc.

Printre acțiunile care se desfășoară în cursul săptămânii menționăm: donare de sânge, sprijin material pentru persoanele asistate social și servicii de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilități și multe altele.

O parte consistentă a echipelor de voluntari implicați în activitățile derulate sunt adventiști practicanți, creștini care au adoptat un stil de viață sănătos, în acord cu ultimele descoperiri științifice.

Adventiștii de ziua a șaptea sunt creștini dedicați în a-i ajuta pe oameni să înțeleagă Biblia, pentru a găsi în ea libertate, vindecare și speranță în Isus Hristos. Ei mărturisesc crezul creștin și cred că, în curând, Dumnezeu va triumfa în marea luptă dintre bine și rău. Adventiștii sunt o comunitate creștină dinamică, cu o populație internațională de circa treizeci de milioane de credincioși și aparținători, răspândiți în aproape toate țările lumii.

Din anul 1920, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este cult recunoscut de statul român și le prezintă oamenilor principii pentru o viață sănătoasă și plină de sens împreună cu speranța unei lumi mai bune, posibilă prin întoarcerea lui Isus Hristos pe pământ.

„Împreună pentru oameni ‒ Luminează orașul prin bine” este o campanie organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția de Sănătate Publică Timiș, Spitalul Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Asociația ATI „Aurel Mogoșanu”, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din România, Asociația „Ridică-te și umblă!”, Asociația studențească AMiCUS Timișoara, sponsori oficiali fiind Samsung Medical, Liamed Aparatură Medicală și Numeris Medical, iar parteneri media ‒ Speranța TV și Radio Vocea Speranței.

Comentarii

comentarii