Acasă Actualitate Spitalul Judeţean Timişoara are datorii de 20 de milioane de lei

Spitalul Judeţean Timişoara are datorii de 20 de milioane de lei

DISTRIBUIȚI

„Acum, la Spitalul Judeţean din Timişoara, nu mai e pulpă sau piept în farfuria pacientului decât pentru obstetrică ginecologie şi pediatrie. Toată lumea trăieşte cu speranţa că lucrurile se vor redresa”, spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian

Există probleme foarte mari în sistemul de sănătate, iar colegiul medicilor cere insistent mărirea salariilor medicilor rezidenţi, lucru justificat de altfel. Nici datoriile spitalelor nu sunt de neglijat, ba din contră, apasă de ani de zile pe umerii unităţilor sanitare.

„Spitalele din România au datorii de 200 de milioane de lei, iar Spitalul Judeţean din Timişoara are datorii de 20 de milioane de lei, cumulate în ultimii trei ani de zile. Sunt facturi de peste 20 de milioane de lei cu termenul depăşit. Se caută bani pentru a se acoperi aceste datorii, dar, din punct de vedere legal, ele trebuie acoperite de servicii medicale. La Spitalul Judeţean din Timişoara numai 5 milioane de lei sunt servicii nedecontate de către Casa de Asigurări. Nemulţumirile medicilor sunt clar justificate. La mâncare datoriile sunt undeva la 5 milioane de lei în cazul Spitalului Judeţean din Timişoara. Acum, la Spitalul Judeţean din Timişoara, nu mai e pulpă sau piept în farfuria pacientului decât pentru obstetrică ginecologie şi pediatrie. Toată lumea trăieşte cu speranţa că lucrurile se vor redresa”, spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian. 

„Situaţia rămâne în continuare critică”

Pacienţii când vin la spital în primul rînd se întâlnesc cu medicul, care spune: trebuie să-ţi cumperi aia şi aia, iar pacieţii au senzaţia că medicii sunt cei care cer aceşti bani, cei care induc aceste cheltuieli. „Spitalele nu au buget în luna decembrie. Trebuie făcute credite de angajament. E ca o datorie care statul şi-o creează către spitale, urmând să plătească aceşti bani în ianuarie. Situaţia rămâne în continuare critică. E foarte greu să mai ceri oamenilor să aibă înţelegere sau răbdare”, spune Horia Cristian.

Comentarii

comentarii