Acasă Actualitate Spitalul Județean Timișoara nu trebuie numit hotel Suferința! Proiect revoluționar al managerului...

Spitalul Județean Timișoara nu trebuie numit hotel Suferința! Proiect revoluționar al managerului Dorel Săndesc

DISTRIBUIȚI

Noul manager al Spitalului Județean Timișoara va implementa un proiect revoluționar intitulat Spitalul Nostru: o recepție, de primire și triere a pacienților, chiar de la intrare în unitatea sanitară, pentru ca atunci când cetățeanul ajunge în spital să nu mai rămână dezorientat și chiar înspăimântat.

Scopul este și crearea unei atmosfere liniștitoare și de încredere pentru pacienți. Un spital trebuie să îndeplinească toate condițiile pentru un act medical de calitate, iar acest lucru se întâmplă când întreaga unitate funcționează la anumite standarde.

Dr. Săndesc a explicat: ”E un subiect care mă preocupă din noua poziție de manager și e primul proiect la care m-am gândit și mulțumesc Ministerului Sănătății pentru sprijin. Spitalele publice sunt un fel de hotel care poate fi numit Suferința și ce îi lipsește acestuia? Recepția! Am văzut de atâtea ori fețele confunde ale oamenilor care intră, uitându-se pereți dezorinetați, cautând informații, încercând să caute un răspuns de la paznici, de parcă s-ar afla în Infernul lui Dante: ”O, muritori, lăsați orce speranță cei care intrați aici!” Oamenii au senzația că intră într-un mediu ostil. Îm doresc să facem la Spitalul Județean Timișoara o recepție pentru oamenii care intră și au nevoie de noi”.

Va fi o sală de așteptare, birouri de internare și informații, toalete, magazine și chiar restaurante etc.

”Îmi doresc ca în acest spațiu să fie 10-15 voluntari cu o vestă pe ei pe care să scrie: ”Cu ce vă putem ajuta?” și să îl întâmpine pe orice om. Să îl întrebe ce probleme aveți și să îl îndrume acolo unde are nevoie. Spitalul nostru am numit noi la modul generic ceea ce ne-am dori să se întâmple: o zonă modernă de primire și triere a pacienților, facilități pentru aparținători, spații comerciale, locuri de servit masa și așa mai departe!”, a explicat prof. Săndesc.

Comentarii

comentarii