Acasă Actualitate Spitalul Municipal Timișoara – semnal de alarmă! Femeile de 45-69 de ani...

Spitalul Municipal Timișoara – semnal de alarmă! Femeile de 45-69 de ani – cele mai afectate de cancerul de sân

DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Municipal de Urgența Timișoara anunță organizarea conferinței regionale „Creșterea gradului de conștientizare cu privire la beneficiile programelor de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru cancerul de sân în regiunea de vest”.

Evenimentul va avea loc, în cadrul proiectului „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – regiunile de dezvoltare nord-vest, vest“.   

Conferința se desfășoară sub egida Spitalului Clinic Municipal de Urgentă Timișoara și  va marca finalizarea implementării proiectului care a fost finanţat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 .

La conferință vor participa reprezentanți ai principalelor instituții care au avut un rol esențial în  proiect, reprezentanți ai spitalelor partenere, cadre medicale,  reprezentanți ai asociațiilor de profil și nu în ultimul rând, beneficiare ale acestui proiect .

Evenimentul va avea loc în data de 11 decembrie 2023, începând cu ora 11.30, Sala Continental a Hotelului North Star Continental Resort, de pe bulevardul Revoluției din 1989 2A, Timișoara.

Prin acest proiect, Spitalul Clinic Municipal de Urgența Timișoara în parteneriat cu Institutul Oncologic Prof.Dr.I.Chiricuta Cluj-Napoca, și-a propus să crească gradul de conștientizare a populației cu privire la cancerul de sân și să atragă atenția ca efectuarea din timp a unei investigații de screening ajută la diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni si permite tratamentul eficient, contribuind astfel la salvarea vieții si reintegrarea in familie si societate si a adus în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au nici un factor se risc.

Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani.

Conform statisticilor, aproximativ 11.43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa, apar la femei cu vârsta sub 44 de ani;  54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă – este mesajul ec. Vlad Eugen Marinescu, din cadrul Compartimentului Dezvoltare și Finanțări Externe, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Comentarii

comentarii