Acasă Sport Sportivii de la CS Tibiscus Timişoara, rezultate notabile la ciclism şi alergare...

Sportivii de la CS Tibiscus Timişoara, rezultate notabile la ciclism şi alergare montană

406
DISTRIBUIȚI

tibiscusSportivii C.S. Tibiscus din Timişoara au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la mai multe competiţii de ciclism şi alergare montană. Rezultatele nu au întârziat să apară.

 

Cursă între cer şi pământ

Marius Ionaşcu, de la CS Tibiscus, a câştigat proba masculină, la categoria peste 40 de ani a cursei de cross country de la Târgu Ocna.  “Călătorie între cer şi pământ” este o competiţie fabuloasă. La această ediţie, cicliştii nu au mai forjat doar pe coridoarele Salinei Tg. Ocna. Startul a fost dat în Piaţa Primăriei Târgu Ocna, de unde s-a plecat în cea mai mare viteză pe străzile oraşului. După doar câţiva kilometri se ajunge la poarta minei. Iniţial, de pe bicicletă, cicliştii au parcus halele de depozitare a sării şi apoi au coborât 3,1  kilometri spre adâncul minei de sare.

Trasee de neuitat

Un alt loc I a fost câştigat de clubul Tibiscus, prin Maus Ionaşcu, la concursul de XC din Tulcea – “Somova X-Treme 2013”. Punctul de start al competiţiei a fost platoul unei vechi cariere de piatră. Diferenţele de nivel au fost destul de mari, peisajele multicoloristice şi gama de terenuri diferite din punct de vedere geologic au făcut deliciul multor ciclişti. Traseul a trecut prin pădure deasă, pădure rară, câmp, terasamente viticole, carieră şi piscuri golaşe. Ceea ce s-a putut vedea pe acest traseu nu se va putea uita prea repede: căţărări de 30-35 grade şi coborâri de 5-6 minute au făcut deliciul competiţiei. Maus Ionaşcu a câştigat primul loc  atât în clasamentul general cât şi la categoria peste 40 de ani. Sportivii de la CS Tibiscus din Timişoara au înregistrat şi un loc 9 la supermaratornul “Bekescsaba – Arad – Beckescsaba”. A fost un concurs de două zile cu un total de aproape 200 kilometri de parcurs, la care s-au înscris peste 500 de ciclişti şi au reuşit să termine aproape 350. Bogdan Nădăştean a ieşit pe locul 9 cu timpul cumulat de 5h 28m 50s. În fine, la “Crosul Băile Felix”, o competiţie de alergare montană, desfăşurată tot la sfârşitul săptămânii trecute, sportivul Florian Dobrin, de la C.S.Tibiscus, a obţinut primul loc la un concurs foarte rapid, cu urcări abrupte şi coborâri de viteză, pe un teren îmbibat de apă.

Comentarii

comentarii