Acasă Sport Sătenii din Giarmata vor vedea fotbal de Liga III

Sătenii din Giarmata vor vedea fotbal de Liga III

571
DISTRIBUIȚI

Millenium Giarmata nu a rezistat ispitei şi a acceptat oferta A.J.F.-ului din judeţul Timiş de a evolua în premieră în Liga III. „Acum este adevărat, Millenium Giarmata va evolua în cel de-al treilea eşalon. Noi am plecat la drum, în Liga IV, cu gândul la promovare, dar s-a ivit şi această ocazie, astfel că acest sezon ne găseşte în Liga III”, a precizat Ion Delvai, primarul localităţii Giarmata. Formaţia timişeană este una dintre cele mai bune echipe în ultimii ani din Liga IV Timiş. Bugetul echipei este unul destul de generos pentru acest nivel, pe lângă sprijinul venit dinspre primărie, Millenium mai având şi trei sponsori importanţi. „Pentru anul în curs, primăria localităţii a alocat de la buget pentru capitolul sport suma de două miliarde. Bineînţeles, nu toţi banii îi vom direcţiona spre fotbal, dar o parte dintre ei vor ajunge la echipa care evoluează în Liga III”, a mai precizat Ion Delvai. Acelaşi primar ne-a mai mărturisit că, până vineri, se va efectua şi reorganizarea clubului, din conducere urmând să facă parte, pe lângă acesta, şi Călin Cojocaru şi Virgil Bunescu, ultimul fiind chiar fostul contracandidat al lui Ion Delvai la primăria localităţii timişene.
În ceea ce priveşte lotul cu care Millenium va aborda noul sezon, Adrian Săvoiu se poate lăuda, până în prezent, cu o singură achiziţie de marcă. Formaţia din Giarmata şi-a asigurat vara aceasta serviciile lui Vali Miculescu, ultima dată golgeter la Fortuna Covaci, echipă care a promovat în Liga II. Pe lângă acesta, staff-ul tehnic condus de Adi Săvoiu speră că vor mai fi transferaţi câţiva jucători care să facă faţă în Liga III. „Diferenţa dintre Liga III şi Liga IV nu este foarte mare. De aceea nu avem emoţii în ceea ce priveşte jocurile din Liga III cu actualul lot. Totuşi, zilele acestea sper să-l „repatriem” pe Mihai Hromei de la Unirea Sânnicolau Mare”, a precizat Ion Delvai. Despre trecerea sa la echipa colegă de eşalon, Hromei s-a rezumat să afirme că este sub contract cu Unirea Sânnicolau Mare, dar că, „dacă domnul primar Delvai a spus aşa, nu este exclus să ajung din nou la Giarmata”.
Echipa din judeţul nostru va evolua pe aceeaşi arenă pe care evolua şi în Liga IV. Ion Delvai a menţionat că în cel mult trei luni, arena din Giarmata va fi dotată şi cu o tribună nouă, chiar dacă în trecut – vizavi de posibila ridicare a unei tribune –  au existat disensiuni provocate de proprietarii de case din apropierea terenului.
În noul sezon, alături de Millenium Giarmata vor mai evolua încă şapte formaţii timişene în Liga III. Este vorba despre A.C. Recaş, Mama Mia Becicherecu Mic, Unirea Sânnicolau Mare, Progresul Gătaia, Viitorul Sânandrei, F.C. Timişoara II şi Poli 2002 Timişoara.

Comentarii

comentarii