Acasă Actualitate Străzile din Caraşova, modernizate cu finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel...

Străzile din Caraşova, modernizate cu finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”

DISTRIBUIȚI

Veste foarte bună pentru locuitorii comunei Caraşova din județul Caraș-Severin. Primarul Bogdan Petru a semnat, în data de 3 aprilie 2024, la Bucureşti, un nou contract de finanțare care vizează reabilitarea şi modernizarea străzilor din comună.

În 25 octombrie 2021, au fost depuse de către administrația locală a comunei Carașova, la inițiativa primarului Bogdan Petru, două cereri de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” . Este vorba despre proiectele “Modernizare străzi în localitatea Carașova” și “Modernizare infrastructura rutieră în localitățile Nermed și Iabalcea, comuna Carasova”.

Într-o primă etapă, în data de 21 martie 2023, a fost semnat de către Comuna Carașova, în calitatea de beneficiar și de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de ordonator principal de credite și coordonator al Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, contractul de finanțare nr. 807 pentru investiția „Modernizare străzi în localitatea Carașova, Comuna Carașova, Județul Caraș-Severin”, cu o valoare finanțată de la bugetul de stat de 6.168.362,43 lei. Aceasta investiție se află în implementare, execuția lucrărilor fiind deja demarată.

Acum, după care au fost făcute toate demersurile necesare în vederea semnării contractului de finanțare, a fost semnat de către primarul Bogdan Petru și Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare nr. 3428 pentru investiția “Modernizare infrastructura rutieră în localitățile Nermed și Iabalcea, comuna Carașova, județul Caraș-Severin’’, în cadrul aceluiași Program Național de Investiții “Anghel Saligny”. Valoarea finanțată de la bugetul de stat pentru aceasta investiție este de 9.831.637,57 lei.

”În total, am obținut o finanțare de 16 milioane de lei (3,2 milioane de euro) prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, pentru comunitatea noastră. Acestea sunt proiecte la care am lucrat mult cu echipa de la primărie și mă bucur că, în sfârșit, devin realitate.

Ştiu că locuitorii comunei noastre aşteaptă refacerea drumurilor, că au dat dovadă de foarte multă răbdare şi îi asigur că ne apucăm de treabă în forță, urmând ca în scurt timp să demaram lucările si la cea de-a doua investiție.

Nu aș vrea să închei fără să mulțumesc pentru sprijinul acordat echipei PSD Caras Severin, în special domnului deputat Silviu Hurduzeu, președinte PSD Caraş-Severin”, ne-a declarat Bogdan Petru, primarul comunei Carașova.

Comentarii

comentarii