Acasă Actualitate Studenții Facultății de Arte și Design Timișoara vor transforma arborii uscați în...

Studenții Facultății de Arte și Design Timișoara vor transforma arborii uscați în opere de artă

573
DISTRIBUIȚI

Studenții Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara se vor ocupa, de acum încolo, de transformarea arborilor uscați din municipiu în opere de artă. Marți, 27 iulie, consilierii locali din Timișoara și-au dat acordul pentru un parteneriat între municipalitate și facultate, astfel încât să fie găsită o soluție creativă pentru reciclarea, punerea în valoare și conservarea materialului dendrologic pe o perioadă îndelungată.

Inițiativa acestui parteneriat aparține Secției Sculptură din cadrul Facultății de Arte, care au solicitat o parte din lemnul rezultat în urma tăierii arborilor uscați, pe care doresc să îl utilizeze în scop didactic, creând sculpturi ce ulterior vor fi donate orașului. În urma acestei colaborări vor putea astfel rezulta lucrări de artă care vor fi amplasate pe domeniul public, pentru a fi admirate de către locuitorii și vizitatorii orașului.  

„Calitatea vieții în oraș este strâns legată și de respectul pe care îl arătăm arborilor, în primul rând îngrijindu-ne de starea lor de sănătate. Acesta este și motivul pentru care am înființat recent funcția de Grădinar Șef al Timișoarei, funcție pentru care vom căuta cel mai bun profesionist capabil să se îngrijească de bunăstarea arborilor seculari și îmbogățirea zestrei verzi a orașului. Trebuie să acordăm respectul cuvenit, însă, și arborilor valoroși care au ajuns să se usuce, din cauze naturale sau de prost management al spațiului verde, iar o astfel de soluție respectuoasă este transformarea lemnului în opere de artă. Aceste obiecte de artă vor anima spațiul public prin crearea unui cadru dinamic și energic, care va ajuta municipiul Timișoara să își mențină renumele internațional obținut deja prin promovarea artei în spațiul public”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Printre primii arbori uscați transformați în obiecte de artă se numără stejarii de la intrarea în Parcul Copiilor.

Comentarii

comentarii