Acasă Actualitate Succesul proiectelor caritabile Crosul OncoHelp și Gala Dovleacul Roz: 45.000 de euro,...

Succesul proiectelor caritabile Crosul OncoHelp și Gala Dovleacul Roz: 45.000 de euro, 40 de infuzomate achiziționate

DISTRIBUIȚI

Succesul proiectelor caritabile Crosul OncoHelp și Gala Dovleacul Roz 2023: 40 de infuzomate achiziționate pentru îmbunătățirea tratamentului pacienților oncologici! 45.000 de euro este suma strânsă în acest an ca urmare a derulării celor două proiecte devenite deja tradiție în activitatea Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Banii obținuți din donații au fost folosiți pentru achiziționarea infuzomatelor, acele pompe volumetrice necesare pentru administrarea cu precizie a tratamentelor perfuzabile. Infuzomatele reprezintă un sistem integrat de control al tratamentului administrat, limitând posibilele erori și oferind o și mai mare siguranță pacientului.

„Misiunea Asociației OncoHelp a fost întotdeauna ghidată de angajamentul luat pentru îmbunătățirea tratamentului și, implicit, a calității vieții pacienților noștri. Cu fiecare proiect pe care îl derulăm, ne propunem să aducem o schimbare semnificativă în îngrijirea pacienților oncologici.

Cele două proiecte, Crosul OncoHelp și Dovleacul Roz nu au fost doar campanii de strângere de fonduri, ci expresii ale solidarității și empatiei față de cei afectați de această boală cumplită. Ele au adus împreună comunități, au stârnit conștiința publică și au subliniat importanța sprijinului colectiv în fața provocărilor cu care se confruntă pacienții noștri.

Infuzomatele nu reprezintă doar un dispozitiv medical, ci reflectă susținerea pe care comunitatea din Timișoara, și nu numai, o oferă celor care luptă cu această boală. Această achiziție nu este doar un pas înainte în modernizarea dotărilor medicale, ci și o manifestare a implicării fiecărui donator și participant la aceste proiecte, într-un efort comun de a face o diferență reală.

Mulțumim fiecărui susținător, sponsor, donator și participant la cele doua proiecte care au făcut posibilă această achiziție”, spune prof. dr. Șerban Negru – președinte Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Aparatele au fost deja montate lângă fiecare fotoliu pe care stau pacienții pentru administrarea tratamentului chimio și suportiv, în zona spitalizării de zi.

„Suntem recunoscători comunității care a susținut de fiecare dată proiectele noastre. Această achiziție nu este doar un pas înainte în îmbunătățirea condițiilor de tratament, ci reprezintă o investiție în binele și sănătatea pacienților noștri. Infuzomatele vor spori eficiența tratamentelor și vor contribui semnificativ la confortul bolnavilor, oferindu-le șansa unei vieți mai bune.

Infuzomatele nu sunt doar dispozitive medicale, ci instrumente vitale pentru administrarea corectă și eficientă a tratamentelor oncologice. Ele facilitează adaptarea tratamentelor la nevoile individuale ale fiecărui pacient, asigurând o îngrijire personalizată și de înaltă calitate. Prin aceste proiecte, am reușit să demonstrăm că, atunci când ne unim, putem face lucruri remarcabile.”, spune dr. Valeriu Borugă – manager Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp

Această achiziție face parte din planul de dezvoltare continuă a serviciilor medicale pe care Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp le oferă pacienților oncologici.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu 165 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continuă, 29 de paturi pentru spitalizare de zi si 5 paturi ATI SPA( Supraveghere post-anestezie). În cadrul Centrului sunt oferite gratuit servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară și inferioară, imagistică medicală (computer tomograf, ecografie medicală și mamografie). În cadrul unității sanitare functionează singurul centru de îngrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul țării. Tot aici, pacienții beneficiază de cazare și masă gratuite pe perioada tratamentelor de radioterapie, în cadrul unei clădiri cu 48 paturi care asigură condiții hoteliere moderne. 

Comentarii

comentarii