Acasă Cultura Tabăra de Pastel Urban 2016 – o declarație de dragoste făcută Timișoarei

Tabăra de Pastel Urban 2016 – o declarație de dragoste făcută Timișoarei

467
DISTRIBUIȚI

pastelFundația Rubin Timișoara a demarat, luni, 28 noiembrie, a IX-a ediție a Taberei de Pastel Urban, un proiect de suflet, la care participă șapte mari artişti plastici din Timișoara: Suzana Fântânariu, Dana Constantin, Laura Duduleanu, Vică Tilă Adorian, Dacian Andoni, Viorel Cosor și Andrei Părăușanu.
Evenimentul din această toamnă vrea să fie o declarație de dragoste făcută Timișoarei. Astfel, folosind tehnica pastelului, artiști plastici importanți și deosebit de expresivi vor surprinde, de azi până la finele săptămânii, imagini reprezentând oraşul de pe Bega.
”De nouă ani Fundația Rubin invită cei mai expresivi artiști plastici profesioniști din țară să descopere Timișoara și să o înzestreze cu cele mai frumoase opere de artă integral dedicate. Taberele de creație Pastel Urban își asumă un rol aparte: acela de a imprima în memoria colectivă locuri și spații din Timișoara, așa cum cetățenii urbei, grăbiți în agitația zilnică, nu au timp să le descopere”, declară Roxana Cirț, directorul executiv al Fundației Rubin. Toate operele, strânse în toți acești ani, compun un manifest pentru identitatea culturală a Timișoarei, Capitală Culturală Europeană în 2021.
Ediţia a IX-a a Taberei de Pastel Urban va avea loc în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2016. Operele create în această perioadă vor putea fi admirate în cadrul unei expoziții, iar despre detalii privind data și locația vom reveni ulterior.

Comentarii

comentarii