Acasă Economic Teleorman, Călărași și Ialomița sunt județele care aduc cei mai puțini bani...

Teleorman, Călărași și Ialomița sunt județele care aduc cei mai puțini bani din TVA la buget. București, Brașov, Cluj și Timiș aduc cei mai mulți

715
DISTRIBUIȚI

Teleorman este județul cu cele mai slabe încasări din TVA la bugetul statului, aproape 32 milioane lei, la coadă fiind și alte două județe din sudul țării, Călărași și Ialomița. Bucureștiul, pe de altă parte, aduce la buget de aproape 110 ori mai mulți bani decât cele trei județe la un loc. TVA este o sursă foarte importantă de venituri pentru stat, cu o pondere de circa 23% din total anul trecut.

Datele pentru unele județe sunt ridicate artificial de preluarea, din 2016, în evidența județelor unde își au reședința regionalele ANAF, a încasărilor firmelor mijlocii pentru întreaga regiune. Deși în anumite cazuri se poate observa o scădere, în județele care formează coada clasamentului se observă în 2016, față de 2015, chiar o majorare a veniturilor.

Totodată, Direcția Generală a Marilor Contribuabili a contabilizat încasări din TVA de 21,13 miliarde de lei anul trecut, dintr-un total venituri ale statului pe această taxă de 51,67 miliarde lei.

Din februarie 2016 a fost modificată structura Direcțiilor Generale Regionale ale Finanțelor Publice, prin înființarea administrațiilor pentru contribuabili mijlocii, astfel că la județele care sunt reședințe de regionale (cu albastru), în 2016, se regăsesc și încasările contribuabililor mijlocii.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii