Acasă Eveniment Tentativă de omor în stil mafiot, la Arad. Patru tineri au aruncat...

Tentativă de omor în stil mafiot, la Arad. Patru tineri au aruncat cu cocktailuri Molotov într-o casă

DISTRIBUIȚI

Patru tineri arădeni au fost reținuți de poliție după ce au aruncat cu cocktailuri Molotov într-o casă. Se pare că totul ar fi pornit de la un scuter pe care partea vătămată ar fi vândut-o unuia dintre tineri cu suma de 4.500 de lei.

Patru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani au aruncat cocktail-uri Molotov într-o casă din localitatea Șofronea, unele ajungând în dormitor – după ce anterior a fost spart geamul camerei cu o piatră – totul petrecându-se în noaptea de 6 spre 7 noiembrie. A doua zi, cei patru – toți din Arad – au fost arestați preventiv, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a declinat dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad după ce s-a extins urmărirea penală cu privire la infracțiunea de tentativă la omor calificat, pe lângă cea de distrugere.

Se pare că totul ar fi pornit de la un scuter pe care partea vătămată ar fi vândut-o unuia dintre tineri cu suma de 4.500 de lei. Acesta a reclamat – la scurt timp după achiziționare – că scuterul este stricat, că nu mai funcționează cum trebuie, cerându-și banii înapoi, însă vânzătorul nici nu a vrut să audă așa ceva, susținând că scuterul ar fi fost stricat intenționat.

Așa că în noaptea de 6 spre 7 noiembrie, cel care cumpărase scuterul, împreună cu alți doi tineri, ar fi pus mâna pe câteva sticle în care ar fi turnat motorină, s-ar fi deplasat la locuința din Șofronea a celui care îi vânduse scuterul, ar fi spart geamul uneia dintre camere cu o piatră, ar fi aprins motorina și ar fi aruncat sticlele pe fațada casei și în interiorul acesteia.

Din fericire, motorina a făcut mai mult fum decât foc, proprietarul reacționând imediat, astfel că pagubele au fost limitate rapid. Tinerii nu ar fi apucat să arunce întreg arsenalul de sticle pe care îl aduseseră cu ei deoarece proprietarul casei a ieșit afară și a început să fugă după ei.

Iată ce precizări a adus Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad cu privire la acest caz: „Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 07.11.2023, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Prin ordonanţa din data de 07.11.2023, confirmată de procuror, organele de cercetare penală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de faţă de numiţii L.A.M, R.F.D., V.E, R.C.T., pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

La data de 07.11.2023 a fost pusă în mişcare acţiunea penală, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. În fapt în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în data de 07.11.2023, în jurul orei 03:00, inculpaţii s-au deplasat, cu autoturismul condus de numitul V.E, la adresa persoanei vătămate S.B.D, iar inculpaţii L.A.M, R.F.D şi R.C.T, după ce anterior au spart geamul locuinţei cu o piatră, au aruncat mai multe obiecte explozive artizanale (cocktail Molotov) în interiorul dormitorului şi pe faţada casei.

La data de 08.11.2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţi, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestora pe o durată de 30 zile. Prin ordonanţa din data de 09.11.2023, s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat şi s-a dispus declinarea dosarului către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad”.

Judecătoria Arad a admis propunerea de arestarea a celor patru – Lupşea Alexandru Mihai, Rădulescu Florin Dean, Vîţ Eduard, Raicu Cristian Teodor – potrivit portal.just.ro.

Comentarii

comentarii