Acasă Actualitate Teribilistul inconștient și Poliția!

Teribilistul inconștient și Poliția!

DISTRIBUIȚI

Eugen Babescu este un ins care își construiește figura publică prin disprețul față de oameni, dar și față de autorități. Această imagine este o autofotografiere, pusă pe FB–ului omului, noaptea trecută, la ora 2, 30, așa cum indică și imaginea. Prins în flagrant de către Poliția Locală, dar și de către Poliția Rutieră, în cadrul unui program de depistare a celor care își modifică ilegal motoarele, tobele, fac curse nocturne, în scârba societății, el s-a fotografiat, chiar dacă a avut de plătit o amendă consistentă. De fapt, ”tobele ucigătoare” erau în difuzoarele date la maxim în toiul nopții, așa cum relatează un martor ocular, de vibrau geamurile stației OMV unde mașina era parcată. Depășirea limitei de zgomot se pedepsește conform legislației în vigoare.

Efectul Caracal are și câteva expresii (cam târziu, din păcate) pozitive. Criticăm poliția, din păcate, unele comportamente sunt luate în derâdere, dar atunci când se petrec lucruri bune, în favoarea cetățeanului, avem obligația etică de a le consemna.

De câteva nopți, pe artere principale ale Timișoarei, Poliția Rutieră și Poliția Locală au făcut echipaje și controale serioase. Cine se supără? Cel despre care noi, în Ziua de Vest, am scris nu de mult, cu ATV pe străzi, cu focuri de arme după el, dar ”scăpat”… Derbedeul a plecat prea repede pe terenul destinat chiar acelui ATV, a turat și a râs în hohote, precum în ”Las fierbinți”, parodia din care, mereu, sărmanii polițiști ies cam… prost!

Cu toate acestea, există polițiști demni de respectul nostru, persoane educate și formate pentru servirea cetățenilor, bine pregătiți profesional, cunoscători în detalii ai legilor, devotați profesiei. O parte dintre ei, din păcate, nu se bucură de privilegiile funcțiilor și ale imaginii publice conturate, deși ar fi minunat să-i știe lumea, să dobândească încredere. Poliția nu este numai imaginea unei instituții decredibilizată de interese, corupție, implicare politică, ci este și o instituție pe care trebuie să ne bazăm. Asta ne-ar face bine! Ca oameni, ca și cetățeni!

Comentarii

comentarii