Acasă Actualitate Timişoara are la dispoziţie cel mai mare buget din ultimii 16 ani

Timişoara are la dispoziţie cel mai mare buget din ultimii 16 ani

341
DISTRIBUIȚI

Aproape 1 miliard de lei în anul electoral 2012

Consiliul Local Timişoara a aprobat, marţi, proiectul de buget, astfel că Primăria va avea la dispoziţie, în 2012, aproape un miliard de lei, majoritatea banilor fiind alocaţi pentru investiţii. Bugetul Timişoarei a fost votat de consilierii locali, marţi, într-o şedinţă extraordinară de plen. 

Astfel, conform proiectului, bugetul este în valoare totală de 980 de milioane de lei. "Este cel mai mare buget pe care l-am avut de când sunt eu primar (din 1996 – n.r.). Spre comparaţie, în anul 1996, bugetul era de 68 de miliarde de lei vechi. Dar nu aceasta e evident sau relevant, ci faptul că avem peste 225 de milioane de euro în anul 2012. În bugetul general, bugetul local reprezintă 78 la sută, la care se adaugă bugetul instituţiilor publice", a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.
Conform proiectului de buget, în anul 2012, cea mai mare sumă, la capitolul investiţii, a fost alocată pentru Piaţa Iosefin. Este vorba de aproape 15 milioane de lei, din fonduri proprii, pentru modernizare. Regia Autonomă de Transport din Timişoara (RATT) a solicitat 42 de milioane de lei, dar a primit circa 25 de milioane de lei, urmând să primească restul de bani la prima rectificare bugetară. Parcurile şi spaţiile verzi rămân şi în 2012 o prioritate pentru administraţia timişoreană, deoarece la acest capitol s-au alocat aproximativ 7,3 milioane de lei. Cea mai mare sumă, aproape 5,8 milioane de lei, este alocată Parcului Copiilor, pe care Primăria Timişoara îl va inaugura în vara acestui an.
La capitolul sănătate, suma alocată este de aproximativ 1,8 milioane de lei. Pe lista de investiţii din acest an a Primăriei Timişoara se regăseşte Spitalul Municipal, care va beneficia de circa 700.000 de lei pentru achiziţionarea unui computer tomograf. De asemenea, Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" are alocaţi peste 610.000 de lei pentru diverse dotări. La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" vor ajunge circa 75.000 de lei pentru dotări, în vreme ce Universitatea de Medicină va primi aproape 200.000 de lei pentru achiziţia unei staţii de monitorizare hemodinamice.
Primăria mai alocă în bugetul local aproape 230.000 de lei pentru studii şi proiecte în domeniul sanitar.
Şi pentru drumuri au fost alocate sume importante, însă cei mai mulţi bani, aproape 1,4 milioane de lei, au fost alocaţi pentru modernizarea Căii Torontalului şi aproximativ 1,1 milioane de lei pentru modernizarea străzii Ioan Neculce.

Comentarii

comentarii