Acasă Actualitate Timişoara se topeşte la 41 de grade, după care, duminică, vin vijeliile

Timişoara se topeşte la 41 de grade, după care, duminică, vin vijeliile

DISTRIBUIȚI

Timişoara se va topi în aceste zile. Temperatura necruţătoare va ajunge până la 41 de grade. „A fost emisă o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru perioada următoare, până în 26 august. Astăzi (joi, 23 august) vor fi probleme în sudul ţării, de mâine (vineri, 24 august) până duminică şi în vestul ţării vom avea probleme cu canicula, temperaturi de până la 41 de grade”, a spus prefectul de Timiş, Eugen Dogariu.

Conform prognozei meteorologice, cea mai caldă zi va fi vineri, 24 august, în Timişoara. Nu  va fi bine nici în data de 25, temperaturile vor oscila între 39-40 de grade Celsius. O oarecare răcorire va fi duminică – 36-39 de grade Celsius. Schimbarea din punct de vedere meteorologic intervine în noaptea de duminică spre luni, când este aşteptat un front atmosferic cu precipitaţii, vor fi şi vijelii, posibile fenomene meteorologice periculoase. Luni, temperaturile vor scădea cu 10 grade.

 

Pregătiri pentru caniculă, dar şi pentru vijelie

Probleme cu apa în Timişoara nu sunt. Pe cursul de apă Bârzava sunt probleme. Nu se poate da un anumit debit din Secu, din acumulare, pentru că vor exista probleme pe Reşiţa, trebuie să existe o rezervă acolo. Pentru Timişoara nu sunt probleme (oraşul de pe Bega nu se alimentează din Bârzava), 19 milioane de metri cubi de apă sunt în stoc pentru Timişoara. În schimb, se monitorizează calitatea apei potabile în municipiu. Prefectul a cerut, în comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, ca toate instituţiile să fie pregătite atât pentru caniculă, cât şi pentru posibilele fenomene periculoase ce sunt aşteptate în noaptea de duminică

Comentarii

comentarii