Anul trecut festivalul a fost vizitat de 100.000 de vizitatori care au urmărit cum se prepară de cârnaţi de Csaba, tradiţiile legate de tăiatul porcului şi tradiţiile gastronomice ale comunităţilor maghiare şi slovace din regiune. Cârnaţul din Csaba este un „hungarikum” celebru şi pe plan internaţional, un produs alimentar protejat de Uniunea Europeană cu indicaţie geografică. De buna dispoziţie se ocupă interpreţi de muzică populară, publicul fiind aşteptat în fiecare seară de interpreţi celebrii din ţară şi de peste hotare. În cadrul manifestării are loc şi sărbătoarea vinului şi o expoziţie care popularizează produse alimentare şi de agricultură. În decursul celor patru zile ale manifestării vizitatorii vor fi aşteptaţi de faimoase concursuri de cârnaţi, începând de la frământarea de carne la care vor participa 500 de echipe, până la concursul cârnaţilor uscaţi, respectiv pregătirea şi gustarea preparatelor tradiţionale la tăiatul porcului. La Festivalul de cârnaţi Csaba reprezentanţii fiecărei categorii de vârstă îşi pot găsi programul cel mai adecvat vârstei. Nenumărate restaurante oferă produsele tradiţionale şi gustoase din Csaba, „udate” cu vinuri maghiare excelente şi diferite sortimente de pălincă. Cei care au obosit în atmosfera de festival se pot relaxa în baia Arpad, pot face o plimbare pe malul canalului Élővíz, pot vizita bisericile oraşului, Casa Peisajului Slovac sau cea mai mare colecţie Munkacsy din lume al muzeului Munkacsy. De asemenea, se pot face plimbări călare la sălaşurile din jurul oraşului, excursii la Kondoros, la Szarvas, la Ghiula sau la castelul Wenckheim din Szabadkígyós.
Comentarii
comentarii