Acasă Cultura Timișoara devine al doilea oraș din România unde dansul contemporan își găsește...

Timișoara devine al doilea oraș din România unde dansul contemporan își găsește o casă permanentă

1285
DISTRIBUIȚI

Timișoara devine al doilea oraș din țară în care dansul contemporan își găsește o casă permanentă. Casa Tineretului își asumă atât prin misiunea sa, cât și din perspectiva de pilon în contextul desemnării Timișoarei drept Capitală Europeană a Culturii în 2023, crearea un spațiu de expresie pentru tinerii artiști și sprijinirea lor.

Mihai Vilcea, președinte FITT, a explicat că singurul Centru de Tineret din România acreditat de Consiliul Europei devine, așadar, gazda Asociației Unfold Motion, cel mai important reper local în materie de dans contemporan din Timișoara și din zona de vest a țării.

Dorința Fundației Județene pentru Tineret Timiș de a crea un HUB cultural, precum și nevoia companiei de dans de a avea acces la un spațiu stabil și dedicat au rezultat în punerea la dispoziție de către FITT a întregii infrastructuri necesare pentru desfășurarea activității Unfold Motion (sala de dans pentru cursuri și repetiții, sala de spectacole, sala de evenimente etc.), Casa Tineretului fiind, totodată, un loc de performance pentru artiștii care-i calcă pragul.

Asociația Unfold Motion este implicată activ pe scena culturală timișoreană, contribuind prin proiectele inițiate la consolidarea rețelei cultural-artistice a orașului și căutând să ofere experiențe culturale cât mai vaste publicului aflat într-o continuă formare. Scopul Asociației este dezvoltarea calității factorului socio-cultural prin inițierea și promovarea de activități și proiecte cultural-artistice, în vederea îmbogățirii patrimoniului artistic național și internațional.

„Fundația Județeană pentru Tineret Timiș sprijină sectorul cultural independent tânăr al orașului prin intermediul resurselor de care dispune. Casa Tineretului – cel mai mare centru de tineret din România, este și cea mai mare infrastructură culturală independentă din Timișoara, astfel că, pe lângă îmbunătățirea infrastructurii fizice – sală de spectacole, galerie de artă, grădină de concerte, studio pentru teatru, ateliere pentru artiști, săli de coregrafie, continuăm demersurile prin lansarea unor programe de sprijin.

În contextul rolului pe care Timișoara îl va avea în anul 2023 la nivel european, ne asumăm responsabilitatea de a fi un motor al dezvoltării sectorului cultural independent tânăr al orașului nostru.”, spune Mihai Vilcea, președinte FITT

„Ca asociație prezentă în spațiul cultural din Timișoara de 8 ani, timp în care toată activitatea s-a desfășurat în regim ”nomad”, această colaborare ne oferă predictibilitate și siguranță atât cât este posibil într-un context caracterizat de incertitudine.

Manifestăm recunoștință față de această oportunitate care vine în întâmpinarea nevoilor noastre. Sperăm că pentru un timp (cât mai îndelungat) să dezvoltăm împreună scena dansului contemporan atât pe plan local, cât și național și internațional.

De asemenea, sperăm ca tot mai multe instituții de cultură să manifeste interes în colaborarea și sprijinirea sectorului cultural independent (din toate ariile artistice) pentru că un astfel de dialog poate ajuta ambele părți să se dezvolte într-un sens ascendent.” – Lavinia Urcan & Beatrice Tudor – președinte si vicepreședinte Unfold Motion.

 

Comentarii

comentarii