Acasă Actualitate Timișoara devine Capitala Mondială a Artei Vizuale Satirice

Timișoara devine Capitala Mondială a Artei Vizuale Satirice

DISTRIBUIȚI

Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice 2023 ajuns la ediția a XI-a jubiliară aduce peste 900 de artiști din 84 de țări și 6 continente în Capitala Mondială a Artei Vizuale Satirice deja consacrată la Timişoara, în premieră la Iulius Town, precum și în mediul virtual accesibil pe www.popa-popas.ro .

Vernisaj in loco & online va avea loc în, 13 octombrie 2023, la ora 16.00 (RO) în zona Atrium Iulius Town și pe FB @Stefan Popa Popa’S.

Expoziția rămâne deschisă în perioada 13 octombrie – 30 octombrie, luni – duminică 10.00 – 22.00.

Maestru Ștefan Popa Popa’S, cel mai iute caricaturist din lume, a explicat:

”Peste 900 de artiști din 84 de țări și 6 continente își expun lucrările la salonul nostru devenit tradiție, uniți în același spirit: arta lor devine o sabie ascuțită care taie iluziile cu care se îmbată societatea, bând doar apă rece. Arta asta are curajul și nebunia de a se ancora în prezent, precum nicio altă artă nu o poate face, așa, cu o dezinvoltură desăvârșită și cu o rigoare a spiritului de samurai.

Impostura, jumătățile de adevăr, minciunelele – refren devenite mantra omului modern care a devenit confuz cu privire la ceea ce este și vrea sa devină: acestea sunt realitățile pe care artistul satiric le pune pe pânză, pentru a îndrepta privirea în direcția revelatorie de adevăr”.

Cu prilejul vernisajului, din 13 octombrie, de la ora 16:00, de la Iulius Town, caricaturiști naționali și internaționali vor realiza caricaturi gratuite pentru participanți, iar Atelierele Creative ale Academiei Popa’S vor face demonstrații live în cadrul cărora copii și adolescenți cu vârstele cuprinse între 7 și 17 ani vor învăța să deseneze Caricaturi – Portret în 2 minute cu maestrul Popa’S. The Caricature Show va continua pe parcursul weekend-ului.

De asemenea, Caricatura Belgiană Eurocartonale va fi Invitata de Onoare anul acesta, iar în cadrul conferinței vernisaj, președintele Salonului Internațional, Antonio Calderon de Jesus, renumit critic internațional de artă, membru al AICA (Spania) va face retrospectiva celor mai semnificative opere expuse în cadrul Ediției Jubiliare alături de speakeri și invitați în sistem de conferință ZOOM, transmise live pe Facebook Stefan Popa POPA’S.

Comentarii

comentarii