Acasă Politica Timişoara, gazda lansării candidaţilor PNL la europarlamentare

Timişoara, gazda lansării candidaţilor PNL la europarlamentare

1812
DISTRIBUIȚI

Mii de liberali din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş au fost prezenţi sâmbătă la lansarea candidaţilor PNL la europarlamentarele din luna mai, eveniment găzduit la Sala Olimpia din Timişoara.

Deschizătorul listei PNL în aceste alegeri, Rareş Bogdan, a avut un discurs emoţionant, în care nu a omis să vorbească nici de adversarii politici ai partidului în acest scrutin, nici de categoriile socio-profesionale înşelate de PSD+ALDE prin guvernarea din ultimii doi ani şi patru luni, nici de blazonul istoric al PNL, care a construit România Mare şi a modernizat-o, nici de faptul că o ţară nu poate fi lăsată doar pe mâna entuziasmului tinerilor, înlăturând experienţa şi valoarea adulţilor.

Pentru că o ţară are şi populaţie de alte vârste decât adolescenţa şi ceea ce urmează imediat după această etapă.

“Am venit ca împreună cu dumneavoastră să îngenunchem PSD, să le spunem lui Liviu Dragnea, lui Codrin Ştefănescu, lui ‘Mitralieră’, lui Nicolicea, Vioricăi Dăncilă, că timpul lor a expirat. Pe 26 mai va fi prima victorie, va urma a doua, când preşedintele Klaus Iohannis va câştiga alături de dumneavoastră şi pentru dumneavoastră al doilea mandat. Vor urma localele pe care PNL le va câştiga. Azi avem 1.100 de primari, vă garantez că vom avea minim 1.700 de primari. Apoi vom câştiga alegerile parlamentare şi vom ridica România din noroi, din genunchi. Pentru că azi, după 2 ani şi 4 luni de guvernare PSD, România este tristă, pensionarii au fost minţiţi, investitorii români sunt umiliţi şi îngenunchiaţi, fraţii noştri din Diaspora plâng în fiecare seară după locurile naşterii lor şi după mormintele părinţilor şi ale bunicilor, ei trebuie aduşi acasă, ei vor să vină acasă”, a afirmat Rareş Bogdan.

Liberalul a continuat să arate că PSD, ALDE şi UDMR sfidează această ţară, guvernarea lor trebuie să înceteze imediat. El a îndemnat românii să nu se teamă de PSD, dar nici în faţa unor tineri fără experienţă.

“Avem un duşman al nostru şi al României. De la Timişoara a început în urmă cu 30 de ani Revoluţia Română. Revoluţia liberală trebuie să înceapă azi de aici. România are nevoie de cel mai puternic partid. Scorul nostru se va duce spre 30%, al următorilor, nici la jumătate din al nostru, al celorlalţi din dreapta, pentru că Dreapta rămânească este reprezentată de PNL, pentru că avem istorie, tradiţie, pentru că înaintaşii noştri au făurit România Mare şi au modernizat-o. Să nu vă fie frică de PSD, de ameninţările şi de presiunile lor. Să nu vă temeţi de exuberanţa unor tineri, pentru că în acest partid sunt tinerii de dreapta ai României. Poate să spună cineva că eu nu sunt tânăr, că Siegfried Mureşan nu e tânăr, Robert?  Să înţeleg că în ţara aceasta nu e nevoie de experienţă, că ţara aceasta poate trăi fără bătrânii ei, fără oameni ajunşi la maturitate? Vă asigur că nu! Exuberanţa şi energia tinerilor se împleteşte cu experienţa lui Ludovic Orban, Vasile Blaga şi a celorlalţi”, a spus Rareş Bogdan.

Vasile Blaga a dovedit prin discursul său că a rămas acelaşi “tehnocrat” al campaniilor, avertizând că PSD, deşi este învins, nu a murit, iar PNL are adversari toate celelalte partide care au candidaţi, că nu acceptă prieteniile în timpul campaniilor electorale, iar liderii organizaţiilor PNL vor trebui să îşi îmbunătăţească relaţiile cu primarii din teritoriu, pentru a potenţa rezultatele.

“Prin aceste europarlamentare se pun bazele câştigării alegerilor prezidenţiale. Vor urma localele şi mai ales va trebui să scoatem la parlamentarele de anul viitor acel scor care să permită cu adevărat PNL să guverneze. Adică să ne zdrobim adversarii, indiferent care sunt ei. Despre campanie: adversarul nostru dintotdeauna este PSD, care este în-ro situaţie atât de proastă cum  nu a fost niciodată în ultimii ani, este slăbit, dar aveţi grijă, încă nu este învins. PSD nu poate bătut decât prin foarte multă muncă. Avem primari în capitalele tuturor celor patru judeţe din regiunea de vest, avem 38 de primari doar în Timiş. Munca trebuie dusă pe toate planurile, pe facebook, dar vă garantez că nimic nu poate înlocui campania de la om la om, din casă în casă. Atunci eşti militant al PNL, nu să aştepţi doar de la Bucureşti, să vezi când se bate Ludovic Orban cu conducerea PSD, pentru că PSD are nume în fiecare sat din această regiune de vest. Nu trebuie să fim în frăţietate cu ei şi atunci vom câştiga. Să nu ne lăudăm ce frumos vorbim, dar prin spate unii o dau aşa… La  muncă! Şi mai ales, va trebui să funcţioneze la turaţie maximă toate organizaţiile şi la nivel judeţean şi local şi de aceea, mare rugăminte la cei patru şefi ai organizaţiilor: mai lăsaţi de la voi dragii mei preşedinţi de organizaţii din vest şi aduceţi în bătălie toţi primarii, consilierii locali şi militanţii noştri, că e nevoie de fiecare, şi atunci vom câştiga. Suntem în competiţie electorală cu toţi cei care au depus liste electorale, cu toate partidele; nu avem prieteni în campania electorală. Avem şi o carte de vizită, nu ca ALDE, care nici nu ştiau în ce familie europeană vor merge sau ca alţii care vor să ne scoată din Europa, cum e PSD”, a spus Vasile Blaga.

Gheorghe Falcă a subliniat în prezentarea sa  că principalele valori ale României sunt în PNL şi că “aşa cum acum 100 de ani, intelectualii din politica ardeleană, în 13-14 noiembrie 1918, la Arad, spuneau guvernului de la Budapesta ‘nu’ ofertei lor, ci ‘România în primul rând’, asta înseamnă să lupţi pentru ţara ta, pentru drepturi şi pentru libertate. Aşa vom merge şi noi la Bruxelles, pentru libertate, securitate şi prosperitate pentru românii din ţară şi de pretutindeni. Acolo trebuie să vorbim despre artiştii, cercetătorii noştri, despre centrul de la Măgurele. Accidentul din 2016, prin votul nostru de acum din noiembrie şi din 2020 îl vom înlocui cu succesul PNL”.

Siegfried Mureşan a punctat că PNL deja a bătut PSD, prin faptul că a strâns 1,4 milioane de semnături şi că “PNL este singurul partid care poate bate PSD la vot. I-am bătut în Parlamentul României, când colegul nostru Robert Sighiartău a propus dublarea alocaţiilor copiilor, am bătut PSD în Parlamentul European, pentru cererea de despăgubiri acordate fermierilor români pentru pesta porcină africană, dar şi pentru procurorul şef al UE”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a adus un semn de respect Timişoarei, oraşul simbol al Revoluţiei Române, care a permis fiecărui român să trăiască liber, să aibă cu adevărat posibilitatea să reuşească în viaţă, să aibă cu adevărat posibilitatea să ducă o viaţă normală într-o democraţie de tip european.

“În această campanie, prezentând cu adevărat ce vrem să facem pentru România la nivel european, trebuie să punem şi degetul pe rană, trebuie să arătăm fiecărui român că atunci când şi-a exprimat votul pentru PSD sau ALDE, a greşit grav, pentru că s-a lăsat amăgit, pentru că a crezut în minciunile care au fost spuse de-a lungul campaniei şi că de fapt au adus la putere un monstru care face cu totul şi cu totul altceva decât a promis în campanie. Trebuie să le arătăm românilor şi mai ales acelor categorii sociale care au  votat masiv cu PSD, că au fost minţiţi şi că partidele de guvernământ şi-au bătut joc de ei”, a afirmat Ludovic Orban.

 

Comentarii

comentarii