Acasă Actualitate Timișoara, normalitatea ce pare… bucurie!

Timișoara, normalitatea ce pare… bucurie!

DISTRIBUIȚI

În sfârșit, în Timișoara se curăță parcurile, spațiile verzi dintre blocuri, SC Horticultura SA își trimite oamenii pe teren, atenție, al Timișoarei, nu al unor firme private, se face curat. Acest decor de activitate, cu oameni în mișcare, ca într-un tablou clasic, era firesc în Timișoara anilor vii, colorați de bucuria de a trăi în Timișoara.

Acum, după o perioadă atât de lungă de așteptare a normalității, după o toamnă fără străzi măturate, cu frunze încă în starea de descompunere, iată, sunt aproape descumpănită să scriu așa ceva, parcă aș fi într-o întoarcere în timp, cu personaje neidentificabile. Timișoara face ochii mari, se minunează, da, se curăță parcurile, zecile de mii de crengi și crenguțe, dominând peisajul Timișoarei, după zăpezile ce i-au speriat pe edili, ca pe niște puiuți amenințați în bârlog, iată, ”îndrăznim a ne bucura”.

Zona centrală este avantajată, dar mai sunt cartiere întregi, spații verzi, bucuria familiilor cu copii mici, încă încărcate de resturi vegetale, crengi putrede, frunze descompuse, în care nu se poate intra, sau se poate, dar este totul un decor fantastico – deprimant.

Timișorenii, mai ales cei crescuți și educați aici, avem (au) nevoie de Timișoara curată, Timișoara frumoasă, Timișoara vie și colorată.

Nu vom renunța.

Comentarii

comentarii