Acasă Actualitate Timișoara, pași prin praf…

Timișoara, pași prin praf…

DISTRIBUIȚI

Pare începutul primăverii. Soarele ne deschide zâmbetele, ne-am bucura să fim mai optimiști. Timișoara este sufocată de praful din atmosferă. Pe lângă borduri, deja de prea multă vreme, mai exact de la 1 noiembrie 2018, nu s-a mai măturat. Frunzele moarte, lăsate sub ploi și vânt, au devenit un cimitir ”vegetal”. Când erau ude, păreau parte din drum, acum, uscate, parte din poluarea cu praf a orașului, în care ne îmbolnăvim, fără să realizăm… orașul este sub asediul murdăriei. Calea Șagului pare a fi exemplul dezastrului. Pistele pentru biciclete sunt pline de pachete de țigări, resturi organice, iar mașinile abandonate pe domeniul public nu sunt în atenția Poliției Locale. De ce ar fi, nu!?

Cimitirul din Calea Șagului este unul dintre cele mai vizibile în spațiul nostru urban. În fața cimitirului, mașini abandonate, pline de praf, ocupând abuziv spațiul și așa insuficient al locurilor de parcare, par a nu deranja pe nimeni. De ce ar deranja!?

Aerul este irespirabil, debandada și lipsa de respect față de oraș, trotuarele sparte, pline de murdărie, iată cum aș fi crezut că ar fi arătat un oraș din Siria. Un oraș în război. Dar nu, aici este Timișoara.

Mai stăm pe gânduri?

Comentarii

comentarii