Acasă Actualitate Timișorenii au la dispoziție încă o lună pentru a se înscrie în...

Timișorenii au la dispoziție încă o lună pentru a se înscrie în Programul Rabla Local

DISTRIBUIȚI

Timișorenii se mai pot înscrie în Programul Rabla local privind casarea autovehiculelor uzate până pe 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat Timișoarei. Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat extinderea perioadei în care proprietarii de autoturisme uzate, persoane fizice, se pot înscrie pentru a beneficia de prima de casare în valoare de 3.000 de lei.

Primăria Timișoara a alocat buget pentru cofinanțarea a 4.700 de prime de casare. Până în prezent, s-au înscris 1170 de timișoreni, ceea ce situează orașul nostru pe locul doi la nivel național, după numărul de înscrieri în program.

Primăria Municipiului Timișoara acordă consiliere cetățenilor care doresc să se înscrie în program și întâmpină dificultăți în parcurgerea procedurii de înscriere. La Camera 12, persoanele interesate beneficiază de asistență în procesul de înregistrare și completare a documentației de înscriere.

Îi încurajăm pe toți cei care dețin în proprietate autoturisme uzate și au domiciliul pe raza municipiului Timișoara să acceseze linkul de înscriere, pe site-ul AFM, la adresa: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicația AFM. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”). Dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită. În cadrul unui cont pot fi făcute înscrieri pentru un singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

Recomandăm solicitanților să își creeze cont atât pe site-ul AFM, cât și pe site-ul Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara, în cazul în care nu au deja. Crearea contului pe site-ul DFMT este necesară pentru primirea notificărilor după finalizarea perioadei de înscriere precum și pentru depunerea documentelor în etapele ulterioare ale programului.

Programul oferă oportunitatea de a elimina autovehiculele uzate de pe străzile orașului, dar și de a reduce nivelul de poluare, în beneficiul întregii comunități.

Mai multe informații despre derularea programului, condiții de eligibilitate pentru solicitanți și autoturisme și etapele care urmează după finalizarea înscrierilor puteți afla accesând linkul : https://www.primariatm.ro/programul-rabla-2023/

 

Comentarii

comentarii