Acasă Actualitate Timişul are 43,7% elevi promovaţi la la Bacalaureat, după contestaţii!

Timişul are 43,7% elevi promovaţi la la Bacalaureat, după contestaţii!

DISTRIBUIȚI

Peste 1.200 de elevi au contestat una dintre notele obţinute la bacalaureat. După rezolvarea tuturor contestaţiilor, procentul celor promovaţi în Timiş a ajuns la 43,70%, de la procentul oficial, de după afişarea rezultatelor – 42,17%. Pentru unii absolvenţi de clasa a XII-a, ziua de vineri, 13, a devenit cea mai fericită din viaţa lor. Pentru alţii, nimic nu s-a schimbat sau s-a schimbat în rău…

Contestaţiile au dat peste cap întreaga situaţie din două şcoli timişorene…

Cel mai fericit a fost un elev al Grupului Şcolar Agricol „Iulian Drăcea” din Timişoara. Acestuia, una dintre note i-a fost mărită, iar el a devenit singurul elev din şcoală care a luat bacalaureatul. Un alt erou este şi un elev al liceului Lenau din Timişoara. După contestaţii, el a promovat examenul, obţinând o notă cu exact 4 puncte mai mare decât nota iniţială! Era singurul dintre toţi cei 58 de elevi care au dat bac-ul la Lenau şi nu au promovat. 712 note, dintre cele 1.204 contestaţii, au rămas nemodificate. 121  de lucrări au primit note mai mici şi 371 de note au fost mărite. La limba română, situaţia a fost de-a dreptul dureroasă pentru cei ce au depus contestaţii. Doar 24 de note au fost mărite şi nu mai puţin de 207 lucări au fost notate cu 0,5-1,5 puncte în minus. Un caz fără precedent s-a întâlnit la matematică.

Corectorii care au greşit vor fi sancţionaţi

O notă contestată de 3,70, la matematică, a fost mai mult decât dublată, elevul ajungând la nota finală – 7,70. În cazul acestei lucrări şi a altor opt, care au primit note mai mari cu 1,5 puncte, inspectorul şcolar general de Timiş, Cornel Petroman, a promis că se vor face cercetări, iar corectorii care au greşit flagrant vor fi sancţionaţi. Emoţiile vor continua pentru mai mult de jumătate dintre elevii din Timiş care au susţinut, dar au picat bacalaureatul. Cei ce au ratat bacalaureatul mai au o şansă, la cea de-a doua sesiune a examenului naţional. Înscrierile pentru sesiunea din toamnă se fac între 16 şi 20 iulie, iar examenul efectiv va începe pe 20 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba şi literatura română.

Comentarii

comentarii