Acasă Cultura TM 2023! Timișoara Ideas Fest. Invitată, Simona-Mirela Miculescu, ambasador delegat permanent al României...

TM 2023! Timișoara Ideas Fest. Invitată, Simona-Mirela Miculescu, ambasador delegat permanent al României la UNESCO

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 12 octombrie 2022, începând cu ora 14:30, în amfiteatrul A01, va avea loc o nouă conferință, de această dată în limba engleză, organizată de Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul „Timișoara Ideas Fest”.

Invitata este Simona-Mirela Miculescu, ambasador delegat permanent al României la UNESCO. Conferința este moderată de lect.univ. dr. Alexandru Jădăneanț. În cadrul evenimentului vor fi prezenți în public și 12 bursieri FulBright.

Excelența Sa, doamna Simona-Mirela Miculescu este Doctor Honoris Causa al UVT și reprezintă un model de perseverență și de succes obținut cu multă muncă. Este prima femeie purtător de cuvânt din istoria Ministerului Afacerilor Externe, prima femeie din istoria diplomatică a României cu rang diplomatic de ambasador și prima doamnă care a condus Misiunea Permanentă a României în cadrul Națiunilor Unite.

Despre eveniment, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: „Conferințele desfășurate la Universitatea de Vest din Timișoara aduc întotdeauna invitați de seamă. De această dată, o vom avea alături de noi pe doamna Simona Miculescu, Doctor Honoris Causa al universității noastre și Ambasador, Delegat permanent al Romaniei la UNESCO. Sunt încrezător că această conferință va fi o sursă de inspirație și motivație pentru toți cei prezenți.”

Acest eveniment face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Evenimentul va fi transmis live, pe pagina de Facebook a UVT.

=

 

Comentarii

comentarii