Acasă Actualitate TM2023. Povestea Marianei, prima soție a filosofului Mihai Șora, care a copilărit...

TM2023. Povestea Marianei, prima soție a filosofului Mihai Șora, care a copilărit în cartierul Cetate

DISTRIBUIȚI

Luni, 31 octombrie, de la ora 19:00, la Vicariatul Ortodox Sârb din Timișoara, aveți ocazia să experimentați istoria și patrimoniul unui oraș, printr-o călătorie atipică în trecut cu ajutorul artei și al tehnologiei de ultimă generație!

”Te invităm să pornești alături de noi într-o călătorie în timp, să cunoaștem nuanțele Timișoarei de altădată, prin povești mai puțin știute. Vom spune în pași de dans, povestea unui personaj feminin: 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚. Aceasta este o fetiță care a copilărit în cartierul Cetate, în perioada interbelică, și care, mai târziu, a devenit prima soție a filosofului Mihai Șora. Povestea a fost spusă de Mariana la vârsta maturității depline, 84 de ani, în cadrul unui interviu realizat de doamna Smaranda Vultur, în anul 2001. Te ajutăm să îți imaginezi orașul din alte vremuri prin dans și elemente de realitate virtuală și augmentată”, este mesajul Muzeului Național al Banatului.

Accesul e gratuit, pe bază de rezervare: https://form.123formbuilder.com/6281724/form

Spectacolul face parte din seria de evenimente dedicate programului cultural Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023 Timișoara 2023, desfășurate în cadrul proiectului Spotlighting Timisoara’s Heritage through Dance/ Descoperă patrimoniul Timișoarei în pas de dans, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara, realizat de Clubul de dans sportiv Magnum Team, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timisoara și Muzeul Național al Banatului.

=

 

Comentarii

comentarii