Acasă Actualitate Tot mai puține școli pe „verde”, în Timiș. Schimbări de scenariu la...

Tot mai puține școli pe „verde”, în Timiș. Schimbări de scenariu la alte zece

1364
DISTRIBUIȚI

Pe 21 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a modificat scenariile în care se țin cursurile în zece școli din județ, ca urmare a evoluției ratei de infectare în localitățile în care se află acestea.

Începând de joi, Școala Gimnazială din Orțișoara, Școala Gimnazială Ing. Anghel Saligny Banloc și grădinița din Bethausen trec din scenariul „verde” în cel „galben”, din cauza creșterii ratei de infectare peste pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, cumulat pentru ultimele 14 zile.

Din „galben” în „roșu” trec alte șase unități, aparținând de cinci școli. Școlile gimnaziale din Ghiroda, Sânandrei și Șandra vor ține cursuri exclusiv online după ce rata de infectare a trecut de 3 în aceste localități. La Școala Primară Cornești, Grădinița cu Program Normal Cornești (ambele aparținând de Școala Gimnazială Orțișoara) și școala din Răchita (aparținând Școlii Gimnaziale Dumbrava) au apărut cazuri de COVID-19 printre cadrele didactice (două la Orțișoara, unul la Dumbrava).

La Școala Gimnazială Șag și Școala Gimnazială Jamu Mare se revine la scenariul „verde”, după ce a scăzut rata de infectare care le trecuseră pe „galben”.

La ora actuală, în Timiș, 47 unități de învățământ funcționează în scenariul roșu, 277 în scenariul galben și 267 în scenariul verde.

Comentarii

comentarii