Acasă Actualitate Transportul, drumurile, salubrizarea, termoficarea şi iluminatul Timişoarei vor fi gestionate altfel, de...

Transportul, drumurile, salubrizarea, termoficarea şi iluminatul Timişoarei vor fi gestionate altfel, de acum înainte

DISTRIBUIȚI

Noua organigramă aprobată la nivelul Primăriei Timişoara aduce, pe lângă desfiinţări de posturi, şi comasări ale unor direcţii. Astfel, Direcţia Drumuri şi Transporturi, aflată până acum în subordinea primarului Gheorghe Ciuhandu, se uneşte cu Direcţia Edilitară, împreună dând naştere Direcţiei Tehnice.

Noua entitate, al cărei director va fi Culiţă Chiş, este trecută în subordinea viceprimarului social-democrat al Timişoarei, Sorin Grindeanu. „Este o provocare pentru mine, mai ales în această perioadă de criză financiară, în care se încearcă reducerea cheltuielilor la toate capitolele. Provocarea este cu atât mai mare cu cât Direcţia Tehnică consumă în jur de 70% din bugetul local, dacă includem şi subvenţiile acordate Coltermului şi RATT-ului”, spune Sorin Grindeanu. Cu toate că e o provocare, pesedistul recunoaşte că noile sarcini îi dau mari bătăi de cap şi, cumulate cu plânsetele fiului său nou-născut, îi pricinuiesc nopţi albe.

 

Atragere de fonduri europene şi comunicare mai bună

Prima măsură luată de noul coordonator al drumurilor şi transporturilor din Timişoara este că programul de reparaţii şi întreţinere străzi din municipiu va fi anunţat pentru a doua zi şi nu pentru ziua în curs. Asta pentru un mai bun control asupra efectuării propriu-zise a lucrărilor anunţate. În plus, transparenţa şi prezentarea publică a proiectelor vor fi literă de lege în Direcţia Tehnică, spune Grindeanu. Acesta plusează, declarând că fondurile destinate întreţinerii oraşului, diminuate prin decizii ale guvernului, trebuie suplimentate prin accesarea de bani europeni. „Mărirea bugetului Direcţiei Tehnice se va face din surse pe care, până acum, nu le-am avut. Va trebui să găsim soluţii, aşa cum Direcţia Edilitară a găsit pentru accesarea a peste 70 de milioane de euro pentru retehnologizarea Colterm, să atragem bani europeni”, spune Sorin Grindeanu, explicând că standardele de întreţinere a oraşului (drumuri, salubrizare, iluminat etc.) trebuie să fie în viitor cel puţin la nivelul ultimilor ani. „Întreţinerea oraşului necesită sume considerabile. Timişorenii sunt obişnuiţi cu un standard, pe care trebuie să-l păstrăm”, încheie social-democratul.

Comentarii

comentarii