Acasă Actualitate Transportul în comun din Timișoara a rămas de nota 4. STPT nu...

Transportul în comun din Timișoara a rămas de nota 4. STPT nu are nici măcar destui vatmani pentru tramvaiele Armonia

1756
DISTRIBUIȚI

Sistemul de transport în comun din Timişoara s-a îmbunătăţit în ultima lună, văzând cu ochii. Cu ochii primarului Nicolae Robu, care susţine că aplicaţia utilizabilă direct din mijloacele de transport în comun o dovedesc. 

Aplicaţia dă diverse informaţii despre percepţia cetăţenilor asupra modului de funcţionare a sistemului de transport public al oraşului.

“În luna august am înregistrat o creştere cu 12% a satisfacţiei generale a călătorilor faţă de luna iulie. Notele sunt încă foarte mici, dacă în iulie, ei apreciau cu punctajul 4,43 serviciile de transport în comun, în august au acordat 4,95 de puncte”, spune primarul Nicolae Robu.

Legat de curăţenia din mijloacele de transport, 59% apreciază că e curat sau foarte curat, un trend crescător faţă de luna iulie.

“O creştere cu 72% în august faţă de luna iulie se înregistrează şi la aprecierea că frecvenţa cu care circulă acestea este mai bună în august decât în iulie 29% apreciind acest aspect. Creşterea cea mai spectaculoasă e la linia 33, unde aprecierea este mai mare cu 567% faţă de iulie. Acum 67% din călători spun că pe 33 frecvenţa e bună. Vom continua să suplimentăm numărul mijloacelor de transport în comun pe liniile cele mai circulate, apoi pe celelalte. Îi rog pe cetăţenii din zonele mai puţin dense, să înţeleagă că nu putem creşte numărul lor, în primul rând pentru că nu avem destui şoferi şi vatmani”, a explicat primarul Nicolae Robu.

În relatările edilului, urmează episodul “laude”: flota STPT este îndestulătoare şi va fi şi mai bine, mai vin 5 tramvaie Armonia, ultimele 7 minibuze, iar în 2019 vom avea şi 44 de autobuze electrice, cele prin programul guvernamental. Va fi şi un proiect UE, de achiziţionare de noi tramvaie.

“Chiar şi în prezent, parcul de tramvaie este mult mai bun decât ce a fost, treptat vom scoate le vom scoate din uz pe cele vechi, iar toate cele 30 de Armonii vor fi în trafic”, precizează primarul.

“Un cetăţean a spart cu piatra geamul unui tramvai Armonia, este incredibil. Acel tramvai nu-l poţi repara imediat şi rămâne scos din uz câtăva vreme, pentru că nimeni nu are pe stoc geamuri de-a gata pentru înlocuire. Se întâmplă frecvent incidente, ciocniri care scot din uz tramvaiele; sunt câte 5-6 astfel de situaţii (…)”, adaugă Robu.

El mai spune că acum sunt în trafic 13-16 Armonii, pentru că nu toţi vatmanii sunt acreditaţi intern să conducă acest tip de tramvaie.

“Transportul în comun este prioritate pentru noi. S-a făcut foarte mult pentru, am achitat cele 50 troleibuze, 30 autobuze, am achitat 23 din cele 30 de tramvaie Armonia, cele 10 minibuze Mercedes, 440 de biciclete şi 7 vaporetto. Cred că este mult, pentru că toate fac parte din sistemul de transport în comun al oraşului”, explică edilul.

În ceea ce priveşte timpii de întârziere a mijloacelor de transport în comun în staţii, timişorenii spun că acesta a scăzut cu 25% faţă de luna iulie, astfel că 58% apreciază că au ajuns la timp sau cu mică întârziere.

Comentarii

comentarii