Acasă Actualitate Poliţia vânează turiştii electorali

Poliţia vânează turiştii electorali

DISTRIBUIȚI

30 de filtre pe principalele drumuri din judeţ, în ziua de alegeri

Nu mai puţin de 30 de filtre de poliţie rutieră vor fi instalate pe principalele drumuri judeţene şi naţionale din Timiş, pe 22 noiembrie, în ziua de alegeri. Cele 7 aparate radar disponibile vor monitoriza în Timiş doar posibilele încercări de turism electoral. Pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni în 7 dintre filtrele poliţiştilor se vor regăsi şi inspectori ai Autorităţii Rutiere Române. Operatorii de turism din judeţ au fost deja luaţi la întrebări şi sunt sfătuiţi să nu închirieze nejustificat mijloace de transport persoane.

Operatorii de turism sunt monitorizaţi

Principalii operatori de transport din judeţ contactaţi au declarat că nu au închiriat microbuze şi autocare pentru data de 22 noiembrie. Un singur operator de transport din Liebling a anunţat o comandă de 24 de autovehicule. Autorităţile nu au intrat în alertă, pentru că este vorba despre transportul unor persoane din Caraş-Severin la o cunoscută firmă din Timişoara. În Timiş există 4 operatori de turism consideraţi mari şi încă vreo 10 cărora nu li se acordă mare importanţă. “Vrem să evităm tot acest tam-tam cu turismul electoral. Misiunea noastră este, în primul rând, să controlăm autocarele sau microbuzele dacă au acte în regulă pentru cursa pe care o efectuează. Am luat legătura cu principalii operatori de transport persoane din Timiş şi nu par a fi probleme. Ei sunt obligaţi să ne ţină la curent cu ce se întâmplă. Nu cred că vom avea probleme. Mă îndoiesc ca cineva să încerce aici să facă turism electoral”, spune Dorin Cutu, şeful ARR Timiş (numit în funcţie de către PD-L).

“Controlăm tot ce mişcă!”

Pentru paza celor 689 de secţii de votare din Timiş şi pentru buna desfăşurarea a alegerilor au fost arondaţi peste 1.100 de poliţişti şi alţi 800 de angajaţi din diverse structuri ale Ministerului de Interne. „Orice sesizare despre turismul electoral, afişarea de afişe sau simboluri electorale în preajma secţiilor de votare sau în cadrul lor pot fi anunţate pe numărul unic de urgenţă – 112. Aici există un operator special care să preia reclamaţiile. Orice tentativă de fraudă este considerată urgenţă de grad zero în ziua de 22  noiembrie”, spune Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Centrului de Comunicare al tuturor structurilor MI din Timiş. Principalele filtre vor fi amplasate la graniţa cu judeţele Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara, pe cele mai importante drumuri naţionale, dar şi în apropierea oraşelor importante din judeţ. „Vom lucra în două schimburi, de la ora 6 la 21. Controlăm tot ce mişcă, dar ne axăm pe maşinile de transport persoane. Vom controla respectarea graficului de trafic, inspecţiile tehnice, dar şi scopul cursei”, spune Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş.

Şi puşcăriaşii votează…

Mai puţin de jumătate dintre cei  1.018 deţinuţi ai Penitenciarului „Popa Şapcă” din Timişoara au drept de vot. Până acum, din cei 405 puşcăriaşi aflaţi în detenţie la Timişoara, 15 şi-au exprimat refuzul în scris de a vota. Deţinuţii cu drept de vot pot să-şi facă datoria de cetăţean, începând cu ora 8. Ei vor vota în clubul persoanelor private de libertate de la Popa Şapcă. Aici au fost amplasate cabinele de vot şi tot aici s-au luat măsuri pentru
asigurarea caracterului secret şi liber exprimat al votului. Penitenciarul „Popa Şapcă” este arondat Secţiei de votare 163.
 

Comentarii

comentarii