Acasă Actualitate Ultimatum pentru operaţiunea “ghilotina centru”

Ultimatum pentru operaţiunea “ghilotina centru”

728
DISTRIBUIȚI

Operaţiunea de decablare aeriană din centrul Timişoarei continuă, data limită până la care operatorii serviciilor care le folosesc şi le pot coborî în tubulaţiile din subteran fiind 15 mai.

“Informăm public operatorii de reţele de comunicaţii că termenul limită până la care trebuie trecute în subteran cablurile de telecomunicaţii din zona centrală a Timişoarei este 15 mai 2019.  Atragem atenţia asupra faptului că dacă transferul din aerian în subteran nu va fi efectuat până la termenul limită de 15 mai 2019, după această dată, cablurile rămase pe stâlpi vor fi tăiate”, anunţă primăria.

Cetăţenii, instituţiile publice şi societăţile comerciale din zona centrală care au probleme cu transmisiile de voce/date sunt rugaţi să se adreseze direct firmelor cu care au contracte în derulare, deoarece toţi operatorii au fost avertizaţi în mod repetat asupra obligativităţii trecerii cablurilor în subteran.

“Menţionăm că s-a început din zona centrală, deoarece operaţiunea face parte din procesul de pregătire a Timişoarei pentru exercitarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021. Precizăm că se va acţiona pe o întindere ceva mai amplă decât strict zona centrului istoric, respectiv de la bd. V. Pârvan până în zona Oituz. În zona istorică Cetate, cablurile au fost trecute în subteran deja, canalizaţia fiind realizată în cadrul proiectului de reabilitare cu fonduri europene. În această zonă mai sunt de preluat în subteran cabluri în Piaţa Ţarcului şi pe străzile Paul Chinezu, George Coşbuc şi Matei Corvin, unde se va acţiona în această perioadă. Vor urma străzile M. Eminescu, bd. CD Loga, străzi din zona Michelangelo-Pârvan. După finalizarea trecerii în subteran în zona centrală, se va intra în cartiere.

Trebuie să mai spunem că există canalizaţii subterane disponibile şi că toate lucrările de investiţii la drumuri pe care le realizează primăria cuprind şi realizarea canalizaţiei subterane pentru cabluri”, informează Direcţia Generală drumuri, poduri, parcaje şi reţele de utilităţi a PMT.

Comentarii

comentarii