Acasă Sport Un brazilian în tricoul „dacilor libei”

Un brazilian în tricoul „dacilor libei”

420
DISTRIBUIȚI

„Dacii liberi” de la Fortuna Covaci seamănă cu predecesorii lor de acum 2.000 de ani, care au fost învinşi de romani, în unele „meciuri”, foarte clar. Pentru a nu transforma acest dezastruos debut de sezon într-o ruşine, oficialii covăceni au de gând să înregimenteze printre „dacii liberi” şi un brazilian. Dar nu pentru a le desluşi secretele ofensive – aşa cum s-ar aştepta cei mai mulţi -, ci pentru a le întări defensiva, una dintre cele mai şubrede din Liga II.
Supărare mare în tabăra Fortunei Covaci, echipă nou promovată în Liga II. Autointitulaţi „dacii liberi”, covăcenii de la Fortuna se acomodează foarte greu cu eşalonul secund, în primele cinci etape ale sezonului, elevii lui Remus Steop reuşind să acumuleze un singur punct. Dacă atacanţii se descurcă – într-o oarecare măsură -, defensiva covăcenilor este cea mai slabă, după cea a timişorenilor de la CFR. Portarii Fortunei au scos în cele cinci partide de până acum, de 15 ori mingea din plasa porţii, lucru care l-a supărat şi pe Florin Macavei, investitorul formaţiei timişene. Într-un scurt interviu, postat pe site-ul oficial al clubului, acesta s-a declarat nemulţumit de faptul că defensiva Fortunei este prea visătoare, precizând că este foarte probabil ca, în viitorul apropiat, la Covaci să fie transferaţi jucători pentru a întări defensiva. Cel mai vehiculat nume în ultima săptămână este cel al brazilianului Emilio Santos Souza. „Tendinţa noastră este de a aduce români, dar am primit foarte multe goluri şi mai ales pe greşeli de apărare, iar jucătorii pe care îi avem nu vor, probabil, să îşi pună în evidenţă valoarea pe care o au… Aşa că ne-am gândit să aducem şi jucători din altă parte, care să aibe mai multă dăruire, să vină să joace fotbal şi să îşi vadă de treabă. Din păcate, jucătorii noştri se cred vedete, dar nu arată asta în teren”, sunt vorbele lui Florin Macavei, redate pe site-ul www.fortuna-covaci.ro.
Etapa viitoare, care va avea loc sâmbăta aceasta, Fortuna Covaci se va deplasa la Turda, pentru a evolua în compania celor de la Arieşul, echipă care s-a impus în urmă cu o săptămână pe terenul de la Gara Mare, în faţa CFR-ului, cea mai mare deziluzie a acestui început de sezon.

Comentarii

comentarii