Acasă Eveniment Un dezvoltator imobiliar din Giroc, acuzat de DNA de dare de mită,...

Un dezvoltator imobiliar din Giroc, acuzat de DNA de dare de mită, reținut și urmărit penal. Voia să construiască un complex imobiliar în extravilan

DISTRIBUIȚI

Direcția Națională anticorupție anunță marți, 3 mai, că un om de afaceri este urmărit penal și a fost reținut pentru 24 de ore, fiind suspectat de dare de mită. Acesta i-ar fi promis 90.000 de euro unui funcționar al Primăriei Comunei Giroc, în două tranșe, pentru eliberarea unor adeverințe și, respectiv, elaborarea unor proiecte urbanistice ilegale. Concret, dezvoltatorul imobiliar ar fi încercat să construiască un complex imobiliar în extravilanul comunei. Ar fi vorba despre Mueen Al Shawish, zis „Mimo”.

Afaceristul Mueen Al Shawish „Mimo” a fost saltat de politisti cu cateva ore inainte de a parasi tara, semn ca procurorii ii monitorizau, deja, toate miscarile. Potrivit unui comunicat emis de DNA, acesta a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru dare de mita.

Iordanianul i-ar fi promis arhitectului sef al comunei Giroc, Florin Octavian Roman, o spaga de 90.000 de euro pentru eliberarea unor adeverinte care sa ateste in fals ca doua terenuri fac parte din intravilanul localitatii.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila de coruptie.

Iată ce explicații transmit reprezentanții DNA:

„În perioada 16.11.2021 – 07.04.2022, suspectul, sprijinit de o altă persoană, i-ar fi promis unui funcționar din cadrul primăriei comunei Giroc, județul Timiș (martor în cauză) diferite sume de bani în legătură cu exercitarea unor atribuții de serviciu.
Concret, suspectul i-ar fi promis martorului sumele de:
– 40.000 euro pentru eliberarea a două adeverințe din care să rezulte în mod nereal că două parcele de teren (de 7.882 mp și de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localității, deși acestea figurau în realitate în extravilan,
– 50.000 euro pentru întocmirea unui proiect imobiliar și eliberarea autorizației de construire pentru ansamblul de locuințe care urma să se realizeze pe un teren în suprafața de 6.600 mp, situat pe raza aceleiași comune.
Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

UPDATE: Tribunalul a decis să admină cererea DNA, astfel că Mueen Al Shawish va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Comentarii

comentarii