Acasă Administraţie Un fost director din Primăria Timișoara, eliberat din funcție de Fritz, a...

Un fost director din Primăria Timișoara, eliberat din funcție de Fritz, a obținut în instanță suspendarea dispoziției primarului

826
DISTRIBUIȚI

Vineri, 13 august, Tribunalul Timiș s-a pronunțat în dosarul 3510/30/2021, prima speță care privește noua organigramă propusă de administrația Fritz pentru aparatul executiv. Adrian Bere, cel care și-a pierdut funcția de director al Direcției de Mediu odată cu restructurarea, a obținut o suspendare a acestei decizii până se va judeca și dosarul în care este atacată Hotărârea de Consiliu Local prin care a fost aprobată organigrama.

Vă reamintim că primele discuții au apărut încă de la ședința în care a fost votată organigrama. Atunci, Tiberiu Negrei, președintele sindicatului angajaților din primărie, a acuzat lipsă de transparență din partea executivului. Consilierii locali, cel puțin majoritatea acestora, nu au luat seamă de plângerile sindicaliștilor și au aprobat restructurarea aparatului executiv. Acum, atât o parte, cât și cealaltă așteaptă o decizie a judecătorilor. Primul termen în dosarul 3407/30/2021 a fost luni, 9 august, dar s-a dispus o amânare cu o săptămână „în vederea studierii înscrisurilor comunicate la acest termen de judecata”.

Iată decizia de vineri a tribunalului în speța care îl privește pe Adrian Bere: „Admite cererea de suspendare formulată de Bere Semeredi Adrian Amedeo prin avocat. Suspendă Dispoziţia nr. 911/16.07.2021 a Primarului Municipiului Timişoara până la soluţionarea în primă instanţă a cererii avand ca obiect anularea respectivului act administrativ. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul Timiș”.

De altfel, și sindicatul le-a cerut miercuri angajaților care au primit dispoziții de eliberare din funcția publică – precum este cea a lui Bere – sau de concediere individuală să se alieze într-o acțiune comună în instanță.

Comentarii

comentarii