Acasă Cultura Un nou demers plastic găzduit de galeria de artă a Colegiului Național...

Un nou demers plastic găzduit de galeria de artă a Colegiului Național „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Galeria LogArt își redeschide porțile pentru o nouă întâmplare plastică. Este vorba despre o primă expoziție personală semnată Maia Medinschi, demers artistic intitulat „Ecleraj”. Lucrările stau pe simeze din 3 până în 30 octombrie.

Maia Medinschi expune la Galeria LogArt, o serie recentă de creații în care își dedică talentul într-ale desenului și culorii. Poezia luminii, eclerajul subtil – sunt atent căutate de către tânăra artistă care, ajutată de albul luminos sau de roșul cald, reușește să surprindă expresiv tot ce dorește să ne prezinte, transformând ca un alchimist, hârtia de culoarea celei de ambalaj, în aur vizual. Călătoriile recente și contactul cu marea cultură europeană, arhitectura, pictura sau sculptura, o inspiră și o ajută pe artista, actualmente elevă în clasa a X-a la Colegiul Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara, să producă un efect viu și dinamic. Sinceritatea si lejeritatea prin care trece cu dexteritate prodigioasă, de la o modalitate tehnică la alta, ne spune că Maia Medinschi promite un parcurs care merită urmărit și pe viitor de către curatorii de artă actuali.” – spune artistul vizual Sorin Scurtulescu, coordonator al Galeriei LogArt.

Galeria LogArt este un spațiu expozițional dedicat elevilor și profesorilor din cadrul Colegiului Național „CD Loga”.

Loganii sunt dintre cei mai buni din județ pe specializările lor. Dincolo de pregătirea lor strict școlară însă, considerăm că este foarte important ca ei să aibă susținere și în ceea ce privește exprimarea pasiunilor și a talentelor lor… din timpul liber. Pentru cei care se simt bine în lumea formei și a culorilor există această mică galerie de artă – LogArt – în care descoperim, cu fiecare expoziție care urcă pe simeze – o altă față (frumoasă și sensibilă) a elevilor noștri”  – declară Sorin Scurtulescu

Lucrările expuse în Galeria LogArt pot fi văzute și online, pe www. galerialogart.blogspot.com.

Comentarii

comentarii