Acasă Eveniment Un polițist a rămas fără pistol, baston telescopic și spray-ul paralizant, în...

Un polițist a rămas fără pistol, baston telescopic și spray-ul paralizant, în timpul unei intervenții

DISTRIBUIȚI

Un agent de poliţie a rămas fără centura tactică, pe care avea prinse un pistol, un baston telescopic şi un spray lacrimogen, după ce a intervenit, alături de alţi colegi, pentru aplanarea unui scandal care a izbucnit, duminică după-amiază, într-un local din comuna Crişcior.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara, centura s-ar fi desprins atunci când echipele de intervenţie, formate din poliţişti din Brad şi Crişcior, au intervenit pentru aplanarea scandalului, iar una dintre persoanele care se aflau acolo ar fi sustras-o cu tot ceea ce se afla pe ea.

„Poliţiştii au aplanat conflictul, iar în timp ce utilizau forţa în vederea încătuşării persoanelor implicate în altercaţie, unuia dintre agenţii de poliţie i s-ar fi desprins centura tactică, pe care avea ataşate mijloacele din dotare, ce i-a fost sustrasă de una dintre persoanele aflate la locul intervenţiei. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că un bărbat de 46 de ani, persoană implicată în altercaţie, este bănuit că i-ar fi sustras agentului de poliţie centura tactică. Bărbatul a fost depistat la scurt timp pe raza comunei Crişcior, însă a refuzat să coopereze cu poliţiştii în vederea indicării locului în care s-ar afla centura tactică”, a precizat sursa citată de Agerpres.

De asemenea, alţi doi bărbaţi implicaţi în altercaţie au fost conduşi la sediul Poliţiei, pentru a fi audiaţi în legătură cu implicarea în conflict. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, în vederea recuperării centurii tactice, a identificării tuturor persoanelor implicate în altercaţie şi a luării măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală.

UPDATE – “În urma activităţilor de cercetare penală şi a probatoriului administrat în cazul altercaţiei din comuna Crişcior, din seara zilei de 07 ianuarie, poliţiştii au luat măsura preventivă reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Brad, bănuit de săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor (respectiv de sustragerea armamentului şi a muniţiei din dotarea unui agent de poliţie care a intervenit la eveniment)”, au precizat poliţiştii.

De asemenea, au mai fost reţinuţi pentru 24 de ore, alţi doi bărbaţi care au participat la scandal, unul de 41 de ani, din municipiul Brad şi unul de 42 de ani, din comuna Crişcior, pentru comiterea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe.

Cei trei bărbaţi urmează a fi prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării măsurilor legale.

UPDATE – Centura, care includea 17 cartuşe, un spray şi un baston telescopic, a fost găsită după mai multe ore de căutări pe o vale, în apropiere de râul Criş. Reprezentanţii IPJ Hunedoara au precizat că împreună cu centura tactică a fost furat şi pistolul poliţistului. Arma  şi un încărcător nu au fost deocamdată găsite.

Comentarii

comentarii