Acasă Actualitate Un procuror din Banat este cercetat disciplinar după ce a avut întâlniri...

Un procuror din Banat este cercetat disciplinar după ce a avut întâlniri cu o femeie, parte într-un dosar pe care-l instrumenta

966
DISTRIBUIȚI

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de un procuror din Caraş Severin, suspectat că a avut întâlniri şi discuţii intime cu o femeie, parte într-un dosar pe care-l instrumenta. De asemenea, procurorul i-a cerut femeii să întreţină relaţii sexuale cu el, pentru a soluţiona favorabil dosarul. Acţiunea disciplinară a fost transmisă Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

”Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Radu George Bucurică, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine, atunci când procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi i) teza I din Legea nr. 303/2004”, a anunţat, marţi, Inspecţia Judiciară, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, procurorul, folosind ascendentul funcţiei, a iniţiat şi acceptat, în timpul urmăririi penale cât şi după sesizarea instanţei, derularea de convorbiri neoficiale cu un grad ridicat de intimitate, pe „WhatsApp” şi ,,Facebook”,  cu persoana vătămată dintr-un dosar pe care îl instrumenta.

”De asemenea, procurorul a solicitat persoanei vătămate informaţii privind unii colegi de muncă ai acesteia şi a determinat-o să accepte întâlniri în afara cadrului instituţional, manifestând un comportament indecent şi solicitându-i să întreţină relaţii intime în contextul  soluţionării favorabile a cauzei. Totodată, s-a reţinut, în aceste împrejurări, că procurorul a ignorat obligaţia de a se abţine de la instrumentarea dosarului”, anunţă Inspecţia Judiciară.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

Comentarii

comentarii