Acasă Cultura Un spirit înalt și o societate defectă nu pot coexista! Hamlet –...

Un spirit înalt și o societate defectă nu pot coexista! Hamlet – duminică, la Teatrul Național Timișoara

250
DISTRIBUIȚI

Teatrul Național Timișoara va prezenta marele și nemuritorul spectacol Hamlet, după W. Shakespeare, duminică 21 aprilie, de la ora 19.00, în sala mare, text tradus și remixat de Peca Ștefan.

Actorii: Matei Chioariu, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Marius Andrei Alexe, Doru Iosif, Victor Manovici, Cristina König, Flavius Retea, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Adrian Jivan, Costa Tovarnisky, Raul Bastean, Alexandru Ştefănescu, Benone Viziteu, Romeo Ioan, Claudiu Dogaru, Ionuț Iova, Marius Lupoian

Un spectacol de Ada Lupu Hausvater.

Hamlet trăiește și moare printre noi. Danemarca este peste tot. Distanța dintre spațiul interior al unui om liber și mediocritatea gregară este la fel de mare acum, ca și atunci. Un spirit înalt și o societate defectă nu pot – cum nu au putut și cum nu vor putea vreodată – coexista. Este o luptă inegală, dar necesară.

Evoluția, șansa umanității, se construiește pe aparenta înfrângere a tuturor acelor Hamlet pentru care adevărul, principiile și exercițiul libertății reduc compromisul și meschinăria la dimensiunea unui vârf de spadă.

Și pentru că „Oamenii sunt încă frumoși”, acestui Hamlet al anului 2019 îi răspunde trupa Subcarpați, într-o întâlnire în care muzica traduce sensurile cele mai profunde ale unui text esențial al culturii universale –se arată în caierul de prezentare.

Comentarii

comentarii