Acasă Politica USR Timiș, despre inculpatul Nicolae Robu: ”Primarul demonstrează incompetență și o mare...

USR Timiș, despre inculpatul Nicolae Robu: ”Primarul demonstrează incompetență și o mare lipsă de respect pentru banul și bunurile publice”

742
DISTRIBUIȚI

Declarația dată de primarul Nicolae Robu, la ieșirea de la DNA: ”În cazul meu, s-au vândut doar două magherniţe de către aparatul Primăriei, nu de către mine, cu o semnătură dată de mine”, este considerată de USR Timișoara ca o fugă de respondabilitate.

”Nicolae Robu a venit cu multă energie la Primăria Timișoarei, dar acea energie s-a dovedit a fi irosită pe proiecte excentrice și foarte mult „circ social media”.

De-a lungul timpului au fost multe instanțe unde electoratul a trebuit să-și pună întrebarea: corupție sau incompetență? Pentru un edil care încearcă să fie întotdeauna cu degetul pe pulsul orașului, acesta pare că:

⚫ fie s-a înconjurat de consilieri care au scopuri ilicite, în care are prea multă încredere

⚫ fie a fost părtaș asumat la diferitele situații controversate

INDIFERENT de situație, Primarul demonstrează incompetență și o mare lipsă de respect pentru banul și bunurile publice.

Șeful administrației locale trebuie să asigure timișorenii de legalitatea acțiunilor primăriei, deoarece încrederea în instituții este o cerință fundamentală a oricărei democrații funcționale.

Dacă oamenii primarului nu muncesc pentru oraș, ci pentru scopurile lor, atunci nici PRIMĂRIA nu lucrează în serviciul cetățeanului, ceea ce este inadmisibil.

Incompetența are aceleași urmări ca și corupția, iar Timișoara nu tolerează nici una nici alta.

USR îi cere primarului Timișoarei să își curețe administrația de personaje cu interese private și să demonstreze că aceste derapaje au fost o excepție. Oamenii cinstiți din acest oraș vor stoparea șirului de retrocedări dubioase pentru care a fost celebru fostul primar, Gheorghe Ciuhandu.

Poate că verificarea mai atentă a activității aparatului administrativ de către primar ar fi de preferat în loc să-și petreacă timpul jucând fotbal cu ei și administrându-și minuțios pagina de Facebook.

Sperăm ca lucrurile să fie într-adevăr cum pretinde domnul Robu și să nu ajungem încă un oraș din România cu primar condamnat penal,” se precizează într-un comunicat al USR Timiș.

Comentarii

comentarii