Acasă Actualitate UVT a deschis anul universitar 2021-2022. În anul I au intrat peste...

UVT a deschis anul universitar 2021-2022. În anul I au intrat peste 5.000 de boboci

DISTRIBUIȚI

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2021 – 2022 la Universitatea de Vest Timișoara a avut loc, luni 27 septembrie, în prezența autorităților locale și județene, dar și ecleziastice, pe scena amplasată în exterior, lângă sediul principal UVT (V. Pârvan nr 4, parcarea principală). Invitat a fost și ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului.

În cuvântul de bun venit transmis  studenților, prof. Marilen Pirtea, rectorul UVT, a spus:

“Începutul de an sperăm să deschidă pentru toți noi orizonturi. E un moment de a fi mai încrezători, mai optimiști, de a fi mai responsabili și de a pune în practică toate visele cu care ați venit astăzi la UVT. Aveți aici spații de ultimă generație, logistică și infrastructură superioare de nivel european și cadre didactice foarte bine pregătite. Astăzi începem un nou an în care se vor întâmpla multe, dar depinde de noi să construim un viitor mai bun. Ne dorim ca procesul educațional să se desfășoare în condiții normale și sunt sigur că bucuria de a fi împreună în sălile amfiteatrelor va fi imensă”.

Peste 5.000 de studenți de anul I vor intra în spațiile de curs și seminar  UVT. În total la UVT sunt 15.000 de studenți.

Evenimentul a fost și un prilej de  întâlnire cu mulți dintre tinerii olimpici talentați, care au fost invitați pentru o meritată premiere festivă. De asemenea a ruĺat și un film de prezentare a centrului universitar timișorean, o producție UVT “prin care ne dorim să arătăm tinerilor „boboci” din anul întâi, dar nu numai lor, ce surprize frumoase îi așteaptă în Timișoara și în universitatea noastră, care le va fi a doua casă de acum înainte. Vă așteptăm pentru un început creativ și entuziast!”, a spus prof. Pirtea.

 

Pentru că „La UVT, Cultura este Capitală!”, al doilea eveniment de vârf al zilei de 27 septembrie a fost premierea câștigătorilor Concursului de Traducere din poezia hispanică, în prezența ES, Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Spaniei la București, reprezentanți diplomatici ai țărilor europene partenere vorbitoare de limbă hispanică, dar și reprezentanți ai conducerii UVT și ai Facultății de Litere, Istorie și Teologie din UVT. Programul s- a derulat conform regulilor în vigoare, s-au respectat măsurile de protecție, conform cu Hotărârea nr. 70 din 16.09.2021 a CNSU.

Amintim că alături de partenerul strategic de lung parcurs, Nokia România, UVT a reușit proiectarea și dotarea unui spațiu de cercetare, testare și inovare tehnologică, denumit Laboratorul NOKIA, în care noile generații de studenți și cercetători au acces la o platformă tehnică inovativă aflată la standardele mondiale ale domeniului. Inaugurarea acestui nou spațiu al științei și cercetării  are loc începând cu ora 13 (Laboratorul 031, noul Laborator NOKIA), în cel de-al treilea eveniment al zilei.

Evenimentul din finalul zilei de deschidere a anului universitar la UVT este dedicat întregii comunități din UVT, ca și comunității timișorene, în general, Festivalul „UNIVIBES by UVT”.

 

Comentarii

comentarii