Acasă Economic Valentin Ionescu (ISF): Digitalizarea și problemele legate de mediu sunt două subiecte...

Valentin Ionescu (ISF): Digitalizarea și problemele legate de mediu sunt două subiecte de viitor

DISTRIBUIȚI

În cadrul conferinței Europene a Serviciilor Financiare ECFS 2024 Digitalizare & Sustenabilitate în sectorul financiar – reglementări și practici, Președintele Institutului de Studii Financiare – domnul Valentin Ionescu a declarat:

Digitalizarea și sustenabilitatea împreună fac o pereche de minune. Combinate, sustenabilitatea și ascensiunea tehnologică fulminantă din zilele noastre pot aduce un avantaj competitiv considerabil pentru majoritatea afacerilor.

Un studiu Accenture făcut cu baza în 12 țări, printre care și SUA, UK, Franța, Germania, China sau Japonia, pe companii din diverse domenii de activitate, cu venituri între 1-25 miliarde de dolari, arată că doar 7% din totalul companiilor sunt complet integrate din punct de vedere al strategiei de afaceri, tehnologiei și sustenabilității. Cu toate că în urma răspunsurilor celor 560 de companii intervievate, a reieșit faptul că tehnologia joacă un rol ”important” sau ”foarte important” pentru atingerea obiectivelor de sustenabilitate.

Restul de 93% din totalul companiilor intervievate sunt conștiente de valoarea adusă de această integrare în business-ul lor dar se confruntă cu anumite bariere:

40% nu știu de existența unei soluții pe care să o adopte;

33% se luptă cu complexitatea soluțiilor sau încearcă să adapteze sistemele deja moștenite spre a fi sustenabile;

20% nu sunt conștienți de consecințele nedorite ale tehnologiei sau dacă ceea ce deja folosesc reprezintă o soluție durabilă.

Comentarii

comentarii