Acasă Cultura Veniți, la Timișoara, are loc Săptămâna culturii 2018!

Veniți, la Timișoara, are loc Săptămâna culturii 2018!

926
DISTRIBUIȚI

Săptămâna culturii –Valori universale în spațiul românesc – va avea loc la Timișoara, în perioada 3 -7 iulie, când vor fi organizate conferințe, expoziții, ateliere meșteșugărești, spectacole de teatru, precum și un tur ghidat intitulat chiar Timișoara culturală, la obiectivele importante.

De asemenea, vor fi și două pre-evenimente la Ambasada, str. Anton Seller nr. 2: Carol Davila – fondatorul școlii românești de medicină, marți 26 iunie, de la ora 19.00, și Lucian Blaga, Cunoaștere și mister, joi 28 iunie, de la ora 19.00.

Cu acest prilej, cei interesați sunt invitați la două ateliere, confecționarea măștilor populare și pictură pe basorelief. Măștile populare sunt simboluri minunate ale bogăției tezaurului cultural românesc. Ele readuc la viață unele dintre cele mai vechi tradiții și mituri care au fost transmise din generație în generație de la strămoși.
Poate ați auzit de mascații care alungă spiritele rele de Crăciun și de Anul nou, dar ați auzit de Chipăruș și Nunta Cornilor? Haide alături de noi să redescoperim împreună tainele acestor măști populare.
De asemenea, atelierul de pictură pe basorelief este dedicat simbolurilor universale din spațiul românesc, cum ar fi: Cocoșul de Horezu, Sfântul Gheorghe învingând balaurul sau Lupul dacic. De asemenea, în timpul atelierului, vom prezenta și semnificația acestor simboluri. Participarea este gratuită.

Comentarii

comentarii