Acasă Cultura Viața bună. De la Aristotel la Nietzsche, de la Seneca la Foucault...

Viața bună. De la Aristotel la Nietzsche, de la Seneca la Foucault și la Cristian Iftode – lansare La Două Bufnițe Timișoara

808
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 26 iunie, de la ora 17.00, la Librăria La Două Bufnițe din Timișoara, din Piața Unirii nr. 11, va avea loc o lansare de carte finalizată cu autografe din partea autorului.

Cristian Iftode, autorul volumului Viața bună. O introducere în etică promite o discuție antrenantă despre practicarea virtuților care ne pot apropia de trăirea unei vieți frumoase și autentice, alături de filosofii Emilian Mihailov, Florin Lobonț și Radu Uszkai.

Cartea lui Cristian Iftode afirmă că „orice om e o filosofie vie, întrezărindu-se în alegerile de viaţă pe care acea persoană le face. Efortul de a exprima convingerile şi valorile care ne definesc ne vor transforma, ne vor nuanţa opiniile, le vor da o profunzime şi o coerenţă sporită. Iată şansa pe care ne-o oferă filosofia: încercând să te cunoşti mai bine pe tine însuţi, de fapt te transformi, te descoperi altfel în viaţa de zi cu zi.”

Recomandând această carte, filosoful Mircea Dumitru spune că „o bună și reușită lecție de morală nu este aceea în care ni se predică doct valorile, ci aceea în care ni se arată cum să practicăm virtuțile pentru ca viețile noastre să fie împlinite și noi să fim împăcați cu ceilalți și cu noi înșine.”

În completare, poeta Svetlana Cârstean spune despre autor că este “exact vocea aceea așteptată care va reîmprieteni prin această carte filosofia cu cititorii și cu practicanții ei anonimi în viețile lor de zi cu zi.”

„Viața bună poate fi aventura vieții tale, dacă nu este deja. Vei găsi aici un prieten bun și critic spre a scoate adevărul din tine, adevărul de sine. Un prieten egal ție, totuși, mai antrenat în virtute, spre care te cheamă. Norocul nostru e mare: culturii române i-a luat sute de ani să aibă cartea de etică pe care o avem acum în mâini, cartea de filosofie morală contemporană care face dreptate, dar mai ales bine anticului din noi. Viața bună, dacă știm a o citi spre a o trăi, va fi una a libertății, autentică, trudind în fericire. Căci așa s-a încercat de mii de ani, de la Aristotel la Nietzsche, de la Seneca la Foucault, și, în sfârșit, așa o scrie nouă Cristian Iftode”, adaugă filosoful Constantin Vică.

 

Comentarii

comentarii