Acasă Administraţie Vicepreședintele CJ Timiș acuză probleme grave în stabilirea traseului autostrăzii Timișoara –...

Vicepreședintele CJ Timiș acuză probleme grave în stabilirea traseului autostrăzii Timișoara – Moravița

DISTRIBUIȚI

Traseul anunțat vineri de către Cătălin Drulă pentru autostrada A9, Timișoara – Moravița, nu respectă deloc punctul de vedere al Consiliului Județean Timiș și consultările realizate cu unitățile administrativ teritoriale afectate de trecerea șoselei rapide, spune Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJT.

Conform acestuia, dacă se adoptă acest traseu, autostrada va trece prin zone unde se află locuințe, spre exemplu trece la doar 100 de metri de vechea vatră a localității Moșnița Nouă, una care în prezent este cu mult închisă. Acuzele aduse se referă la faptul că se folosesc hărți vechi de 15 ani, care nu au nicio legătură cu realitatea actuală.

”Traseul autostrăzii Timișoara – Belgrad anunțat astăzi contravine punctului de vedere exprimat de către Consiliul Județean Timiș și ignoră consultarea unitătilor administrative teritoriale afectate de viitoarele lucrări. Principalul motiv pentru care acest traseu nu este dorit în teritoriu vizează parcurgerea unor zone cu locuințe construite și locuite cu infrastructură nouă de rețele tehnico-edilitare, varianta propusă aflându-se la doar 100 metri de intravilanul vechi al localității Moșnița Nouă.

De asemenea, traseul propus de minister pune în pericol finanțarea europeană prin programul operațional POIM privind construirea a peste 14 km de rețea de apă și a peste 9 km de rețea de canalizare. În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș voi relua punctul de vedere instituțional deja exprimat, în favoarea cetățenilor, și mă voi adresa Ministerului Transporturilor pentru clarificări. Proiectul în sine este unul bun și se bucură de susținerea Consiliului Județean și a primăriilor vizate însă traseul trebuie adaptat realității de pe teren, altfel acesta se va bloca. E important să pornim cu un start corect (nu după hărți neactualizate de 15 ani de zile) și să fie luate în considerare punctele de vedere ale comunităților locale”, spune Proteasa.

Comentarii

comentarii