Acasă Actualitate Viceprimarul Cosmin Tabără nu este de acord cu dispoziţia primarului Dominic Fritz...

Viceprimarul Cosmin Tabără nu este de acord cu dispoziţia primarului Dominic Fritz de a închide terasele din centrul Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Timişoarei Cosmin Tabără a declarat, marţi, că liberalii nu sunt de acord cu dispoziţia primarului Dominic Fritz (USR) pentru închiderea a 11 terase din două pieţe ultracentrale ale municipiului, întrucât aceasta înseamnă un minus semnificativ la bugetul local.

“Am spus încă din luna februarie că nu vreau să intru în conflict cu domnul primar, dar eu am o altă viziune. Cred că bugetul local a fost atins pentru că mulţi (proprietari de terase n.red.) nu au fost încasaţi, deşi au vrut să plătească. Eu ştiu că sunt 21 de terase, nu 11 (cum a anunţat, marţi, Dominic Fritz, n.red.), care nu au primit avizul din diferite motive, că nu poate să treacă maşina de pompieri, de exemplu, deşi nu am avut o adresă de la ISU în acest sens. Dacă se vrea o schimbare, trebuie făcut un regulament, un termen până la care să se poată intra în concordanţă cu acel regulament. Până atunci, lasă-i să funcţioneze, ia-le banii. A fost un minus la buget de 300.000 de euro, pentru că nu au funcţionat, deoarece nu li s-a prelungit avizul de funcţionare. PNL nu susţine închiderea teraselor”, a declarat preşedintele PNL Timişoara, Cosmin Tabără.

El a mai arătat că i-a propus viceprimarului USR Ruben Laţcău să le amenajeze proprietarilor teraselor locuri de parcare pentru a putea face aprovizionarea şi pe timpul zilei şi acesta a fost de acord.

“Se invocă motivul că nu încape maşina de pompieri printre terase. Un local şi-a pus butoaie în loc de mese, deci soluţii se pot găsi. Prima dată trebuie să facem regulamentul de funcţionare a teraselor. Noi, PNL, nu susţinem închiderea acestora”, a încheiat Cosmin Tabără.

Primarul Dominic Fritz a anunţat, marţi, că a emis 11 dispoziţii de ridicare a unor terase din zona ultracentrală a municipiului Timişoara, întrucât nu au respectat regulamentele în vigoare, iar “centrul arată dezordonat”. El a menţionat că sunt terase lângă clădiri de pe care cade tencuiala pe clienţi, altele s-au extins atât de mult încât nu mai lasă loc pentru evacuarea clienţilor în caz de incendiu sau în alte situaţii limită, iar unele au ocupat complet spaţiul public şi trecătorii trebuie să facă slalom printre scaune.

Comentarii

comentarii